Foto: Esther en chefkok Wout in de mooi opgeknapte Bistro Vers

We gingen kijken bij Bistro Vers op de golfbaan en werden aangenaam verrast

Het was inderdaad een stuk makkelijker geweest als ze 'gewoon' een restaurant ergens in Rotterdam waren begonnen, Esther Noot van Bistro Vers in Strijen geeft het gelijk toe. Maar ja, dat wilden Esther en haar vriend, chefkok Edwin Esmeijer niet. Er moest namelijk maar weer eens 'iets nieuws' in de Hoeksche Waard komen. En dus openden zij dit jaar Bistro Vers op de golfbaan in Strijen, nadat ze al een paar jaar lekker gaan met pop-up restaurant Vers Hoeksche Waard in een Heinenoordse kersenkas.

"De Hoeksche Waard is zo'n fijne omgeving, het is hier zo heerlijk om te wonen. Maar qua horeca mag er van ons wel wat meer leven in de brouwerij. Niet overal hoor, in Oud-Beijerland zit genoeg leuks natuurlijk. Maar daarbuiten zagen we een groot gat waar we ingesprongen zijn," vertelt Esther op het terras van de bistro.

Een bistro op de golfbaan, dat loopt niet gelijk op rolletjes. Toen Esther en Edwin hier aankwamen, zagen de bar en het restaurant er bij lange na nog niet uit zoals zij wilden. Er moest een flinke metamorfose aan te pas komen. Leuk weetje: Edwin maakte de bar met marmeren blad zelf. Verder komen ver allerlei golfbaanzaken bij kijken. En golfers natuurlijk, die een tikkie argwanend in de gaten houden wat er allemaal gebeurt en verandert daar op hun club.

Esther: "Maar deze plek heeft zóveel potentie. We geloven er echt in. Je zit hier prachtig. En je hoeft niks met golf te hebben om bij ons aan te schuiven. Mag wel natuurlijk. Zolang je maar houdt van lekker eten en drinken op een mooie locatie. De combinatie van eerst 9 holes aflopen of afslaan en dan lekker eten, daar zien we wel wat in. Echt, dat afslaan op de driving range vindt íedereen leuk. Lekker hard uithalen – en hopelijk iets raken. Zelfs mijn zoon van 6 vindt het geweldig, hij zit tegenwoordig zelfs op golfles. "

Bij Bistro Vers eet je pure, simpele gerechten gemaakt van natuurlijk verse producten. Met een chefkok die in toprestaurants in Rotterdam werkte kun je erop rekenen dat je je lippen erbij aflikt. Lekker hoeft niet altijd mega ingewikkeld te zijn. Als het goed gemaakt is, is simpel net zo goed.

Bistro Vers is geïnspireerd op de Italiaanse levenswijze. Dat betekent niet dat er alleen maar pasta's of pizza's op de menukaart staan, maar gaat het om mooie ingrediënten, kleine gerechten die je met elkaar kunt delen, gezellige tafels vol eten en wijn, een ontspannen sfeer. "Iedereen moet zich op zijn plek voelen," glimlacht Esther.

Nog meer citroenbomen

Het eerste half jaar zit er inmiddels op. Elke dag zijn Esther en Edwin bezig om de bistro nog mooier te maken, om het nog bekender te maken. Nog wat citroenbomen erbij, de serre mooier betrekken bij het restaurant. En langzaam ziet Esther steeds meer mensen van buiten de golfbaan aanschuiven. Aan het concept, de gastvrijheid en de uitstraling zal het in elk geval niet liggen – en hopelijk is het een kwestie van tijd voor de drempel om op de golfclub te gaan eten helemaal verdwenen is.

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten