Foto: Bron: Hoeksche Waard in vroegere tijden (Facebook)

Kijken! Toen de Hoeksche Waard nog heel wat buitenzwembaden telde

Op hete dagen als deze denk je: wáárom hebben we niet meer openluchtzwembaden in de Hoeksche Waard? Vroeger had bijna elk dorp een eigen buitenbad. Klinkt deze dagen bijna als een luxe, maar geloof ons: als je in de winter je zwemdiploma moet halen is zo'n buitenzwembad niet bepaald een pretje. We vonden een aantal mooie, nostalgische foto's van oude buitenzwembaden. Heb jij er nog meer? Je mag ze ons altijd sturen!

Voor er het zwembad op het Recreatieoord er kwam, had je zwembad de Oostmolen in Mijnsheerenland. Je stelt je misschien heel wat voor bij het woord zwembad, maar het was meer een afgezet stuk van de Binnenmaas met wat kleedhokjes erbij. Als je goed kijkt, ontdek je op de tweede foto misschien zelfs de glijbaan wel.

Ook in Maasdam maakten ze handig gebruik van de Binnenmaas als zwembad. Kleedhokjes erbij, een badjuf met een haak en zwemmen maar. In Westmaas was trouwens ook zoiets, maar daar vonden we helaas geen foto's van.

In de winter kun je schaatsen op het Molenschaer in Strijen, maar vroeger was hier het openluchtzwembad. Waar je trouwens 's winters ook op kon schaatsen als het gevroren had. Soms was het water een schamele 16 graden maar gingen de zwemlessen gewoon door.

In Klaaswaal hebben ze gelukkig nog geen afscheid genomen van het buitenzwembad: dat is er namelijk nog steeds. Kijk en vergelijk: de jaren '70 versus nu.

Lees ook:

Toen in Hoeksche Waard We gaan al gelijk de mist in want we moeten natuurlijk zeggen: erpels met kernemelk. Wie hee... Rosanne Buitendijk - Geplaatst op 20 mei 2018 Toen in Hoeksche Waard

Wist je vast niet: de oprichter van de Bijenkorf was Oud-Beijerlander

Ja echt: de Bijenkorf, de favo winkel van hippe modemeisjes en chique dames, heeft Oud-Beije... Rosanne Buitendijk - Geplaatst op 10 mei 2018

Met dank aan Hoeksche Waard in vroeger tijden

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten