Binnenkijken bij Helen in Oud-Beijerland: een kleurrijk familiehuis met lef

Of we mogen binnenkijken in haar huis? Dat vindt Helen Schoffelmeer uit Oud-Beijerland helemaal geen probleem. De voormalig lerares Engels en nu taaltrainster is zo gek op interieur, dat ze zelfs even haar eigen interieurbureau had. Helen woont in een vrijstaand huis van zo'n 25 jaar oud, samen met haar man en twee jongste kinderen. En hoe leuk is dit: haar liefde voor interieur is ook overslagen op haar jongste zoon.

We vragen hoe ze haar stijl zou omschrijven, want die vraag hoort er natuurlijk bij als je een woonreportage maakt. "Een bij elkaar geraapt zooitje!," lacht Helen. Om zichzelf daarna snel te verbeteren: "Je kunt het ook eclectisch noemen. Ik verzamel van alles. Ik zet neer wat ik mooi vind en ik ga echt niet minutieus kijken of alles wel bij elkaar past. Want weet je, eigenlijk past alles wat je neerzet bij elkaar. Het wordt juist saai als je alles heel precies in dezelfde kleurtinten bij elkaar gaat zoeken."

Helen is dol op tweedehands. Dat komt door haar vader: die kocht vroeger in Antwerpen van alles op: van meubels tot kleding – en verkocht dat door op een markt in Delft. "Mijn moeder en ik konden niet wachten om te zien wat hij nou weer gevonden had. Daar zaten echt prachtige dingen bij."

Helen wijst om haar heen. "Bijna alles wat je hier ziet, is ook tweedehands. Dat zwarte bureautje in de hoek heb ik net weer neergezet. Ik heb het zelf zwart geverfd en andere knopjes opgezet. Het leek me een leuk werkplekje zo in de kamer, maar het is natuurlijk totaal niet praktisch. Het zit onhandig en ik heb weinig ruimte. Maar goed, het staat wel erg leuk."

Zo af en toe verdwijnen er wat spullen naar zolder, die soms na een tijdje weer ergens anders in huis een mooi plekje krijgen. Bij haar jongste zoon op de kamer, bijvoorbeeld. "Hij vindt het echt heel leuk om met interieur bezig te zijn en pikt soms bijzondere dingen ertussenuit om op zijn kamer te hangen," glimlacht Helen. We mogen even kijken op de jongenskamer en ja hoor: Perzisch tapijtje, Afrikaanse maskers, opvallende posters in lijsten… en een draaitafel, een dranktrolley en een halterbank. Het blijft tenslotte de kamer van een 19-jarige jongen.

Het liefst zou Helen een grote opslag voor al haar tweedehands vondsten hebben. Zodat ze zelf regelmatig wat anders neer kan zetten én zodat ze daaruit kan putten voor haar interieurklanten. "Ik doe nu niet veel met mijn interieurbureau maar dat mis ik wel. Ik denk erover om het nieuw leven in te blazen en te combineren met mijn vertaalwerk. En dan vind ik het het allerleukst om interieurs met tweedehands spullen te stylen," bekent ze.

Mogen we bij jou ook een keertje binnenkijken? Rijtjeshuis of villa aan het water: we zijn heel benieuwd hoe Hoeksche Waarders wonen. Meld je aan via hoekschewaard@indebuurt.nl

Lees ook:

Woning van de week

Zo woont een makelaar: binnenkijken bij Carsten Tieleman van MarQuis

Als je zoveel huizen ziet als makelaar Carsten Tieleman, dan word je vanzelf kieskeurig. Van... Rosanne Buitendijk - Geplaatst op 16 juli 2018

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten