Marianne Yvonne Neijhuis exposeert haar werken "Stadsportret" nog tot 31 oktober. (Foto: Privé)
Marianne Yvonne Neijhuis exposeert haar werken "Stadsportret" nog tot 31 oktober. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Solo-expositie 'Stadsportret' in De Gravin Oud-Beijerland

Op uitnodiging van de werkgroep Oud de Kunst is er ook in de maanden september en oktober weer een expositie in de Gravin te Oud-Beijerland.

OUD-BEIJERLAND - Zo exposeert Marianne Yvonne Neijhuis haar werken "Stadsportret" nog tot 31 oktober. De expositie laat een reeks van stadsgezichten zien van het bruggetje bij het Oude Raadhuis van Oud-Beijerland. Deze zijn telkens weer met verschillende en gevoel vorm gegeven. Marianne werd geboren in Enschede. Zij volgden een opleiding in Hengelo en Den Haag.

Marianne verhuisde in 2017 naar Oud-Beijerland om dichter bij haar kinderen te kunnen wonen. De stadsgezichten, de plekken die zij memoreert in haar schilderijen, zijn geromantiseerd. Het getuigt van een zekere liefde waarmee ze doordringt tot het karakter van het object zodat er een soort karikatuur ontstaat uit gebouwen en plaatsen in Oud-Beijerland die je onmiddellijk herkent. Kijk ook eens op de website www.expodinkelland.nl voor meer info. De expositie is dagelijks gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de restaurant De Gravin. Wie ook werk wil exposeren, kan mailen naar het e-mailadres welzijn@zorg-waard.nl ten name van B. van der Plank.

Meer berichten