De open dag bij Zorgboerderij Beversoord, nabij Strijensas trok veel bezoekers. (Foto: Arie Pieters)
De open dag bij Zorgboerderij Beversoord, nabij Strijensas trok veel bezoekers. (Foto: Arie Pieters) (Foto: Arie Pieters)

Veel volk bij open dag Zorgboerderij Beversoord

Net als de vele opengestelde monumenten in de regio kon Zorgboerderij Beversoord, nabij Strijensas 
afgelopen zaterdag de 8e september bijna de gehele dag profiteren van een vriendelijke nazomerdag. 
De zorgboerderij kreeg dan ook al snel flink wat bezoekers over de vloer.

Door Arie Pieters

STRIJENSAS - Op 'Beversoord', gelegen net buiten Strijensas, werken vooral cliënten met een zorgvraag vanuit Humanitas DHM. Men heeft naast een theetuin ook een bloemen(pluk)tuin en er worden daarnaast biologische groenten verkocht. 'Beversoord' is een biologisch akkerbouwbedrijf en ligt op een schilderachtige, rustige plek in de polders tussen Strijensas en het 's-Gravendeelse buurtschap Schenkeldijk. Op Beversoord wordt nu ondermeer een dagbesteding geboden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Tijdens de open dag krijgen mensen ondermeer uitleg over wat er allemaal te doen is op de boerderij, welke gewassen er verbouwd worden, wat er allemaal in de kassen groeit en uiteraard kon men ook kennismaken met de dieren. (Kippen en varkens.) Natuurlijk konden de bezoekers ook weer genieten van allerlei hapjes en drankjes. Enkele jaren geleden heeft 'Beversoord' overigens een vrijwilligers-overeenkomst afgesloten met het Hoekschewaards Landschap. Het was voor het eerst dat het HWL een dergelijke overeenkomst afsloot met een organisatie. Cliënten helpen met met begeleiding bijvoorbeeld mee om wilgen te knotten en grienden te onderhouden. Wie meer wil weten over Zorgboerderij Beversoord kan o.a. de website raadplegen: www.beversoord.nl Men heeft ook een eigen pagina op facebook, boordevol met leuke 'weetjes' en foto's.

Meer berichten