De basisscholen in de Hoeksche Waard worden afvalvrij. (Foto: Dennis Happé)
De basisscholen in de Hoeksche Waard worden afvalvrij. (Foto: Dennis Happé) (Foto: Privé)

RAD krijgt hulp in van Professor Lamoraal

HOEKSCHE WAARD - De basisscholen in de Hoeksche Waard worden afvalvrij. Professor Lamoraal - het alter ego van beeldend kunstenaar Dennis Happé uit Oud-Beijerland - gaat samen de Regionale Afvalstoffen Dienst Hoeksche Waard (RAD) en de kinderen de verschillende afvalstromen binnen de school in kaart brengen. Hoe die afvalstromen daarna verminderd kunnen worden is dan de volgende stap om gezamenlijk naar te kijken.

Op 13 september presenteert Professor Lamoraal zijn project tijdens het 'Festival van de toekomst' dat plaatsvindt in Den Haag. Het Festival wordt georganiseerd door de Provincie Zuid-Holland en wordt vanuit het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard ondersteund. "Een mooie kans voor de regio", aldus Regionaal portefeuillehouder Energie en Klimaat, wethouder Den Boer . "Het project zal een positieve uitstraling hebben op de Hoeksche Waard als bron van creativiteit en technische vooruitgang. Goed voor de economische vitaliteit van de Hoeksche Waard."

Ook tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober is Professor Lamoraal aanwezig. De Hoeksche Waard organiseert het Duurzaamheidsfestival Hoeksche Waard. Bij de Rabobank in Heinenoord vindt een groots opgezet festival plaats. Tijdens dit inspirerende festival vormt de bijzondere energieopwekkende dansvloer het kloppend hart. Met onder andere foodtrucks, een repair café en diverse stands. Het uitgangspunt om de Hoeksche Waard in 2040 energie neutraal te hebben komt met al dit soort initiatieven steeds dichterbij.

Meer berichten