Het Laatste Eiland is een nieuw festival. (Foto: Ruben Hamelink)
Het Laatste Eiland is een nieuw festival. (Foto: Ruben Hamelink) (Foto: Ruben Hamelink)

Nieuw festival Het Laatste Eiland op Tiengemeten

KORENDIJK - Het herstel van de verbinding tussen zee en rivier door het op een kier zetten van de Haringvlietsluizen betekent voor het Haringvliet een ambitieus natuurherstelplan en recreatieve impuls. Dé perfecte aanleiding om het gebied opnieuw te verkennen en onder de aandacht te brengen. Daarom is er op zaterdag 15 september Het Laatste Eiland.

Het Laatste Eiland is voor iedereen die nieuwsgierig en in aanraking wil komen met de natuur. Tiengemeten is dan van 12.00 tot 21.00 uur het decor voor een uniek en nieuw festival waar flora en fauna, diersoorten, allerlei kunstvormen en de nieuwste muziekacts de hoofdrol spelen.

Wie anders dan de eigenzinnige singer-songwriter broeder Dieleman weet het land van waterkanten en oevers te vangen in muziek vol zaligheid en mysterie? Het Laatste Eiland zingt hij de nieuwste liedjes van zijn net verschenen dubbelalbum Komma. Komma verschijnt op 7 september en is een dubbelalbum en fotoboek in één. Een instrumentale plaat en een plaat vol liedjes én een fotoboek. Broeder Dieleman liet zich inspireren door het krekengebied in het land van Axel. Het album is een eerbetoon aan de mysterieuze kreken van Zeeuws-Vlaanderen, de inspiratiebron die voor broeder Dieleman erg bepalend is voor zijn muziek.

"Broeder Dieleman brengt met zijn muziek een ode aan waar hij vandaan komt. Geïnspireerd door het water en de oevers voert hij zijn luisteraars mee naar plekken waar natuur een vanzelfsprekendheid is. Dat is precies wat we met Het Laatste Eiland voor ogen hebben: de vanzelfsprekende combinatie opzoeken tussen natuur en cultuur, zilt en zoet tegelijk, zoals dat alleen binnen de beslotenheid van een eiland kan. Broeder Dieleman is de perfecte vertolker van dat gevoel", zegt Ron Euser van Het Laatste Eiland.

Er zijn tijdens Het Laatste Eiland verschillende excursies door het gebied om op een laagdrempelige manier kennis te maken met natuur. Denk aan een poëtische bootreis door het gebied met de Sterke Verhalen & Slechte Hitjes Rondvaartboot en een Bob Ross schilder workshop met Flo Ross. Probeer een keer Shinrin-yoku (bosbaden voor beginners) of waan je een dag een boer of boerin en leer handmatig dorsen op het ritme van de trommels van Convoi Exceptional. Ontdek de nieuwste muzikale acts met optredens van Donny Benet, Het Gezelschap, Anne Soldaat en meer. Voor wie trek en dorst heeft gekregen, zijn er de botanische handgemaakte cocktails van Bloesembar, serveert foodtruck Ratjetoe de lekkerste plantaardige, biologische en streekgebonden gerechten en is Man met Bril Koffie, de beste koffie van Rotterdam, afgereisd naar Het Laatste Eiland. Voor de 'lucky few' is er zelfs de mogelijkheid om te blijven slapen op de camping. Op de website www.hetlaatsteeiland.nl is alle praktische informatie over kaartverkoop, vervoer en overnachtingen te vinden.

Het Laatste Eiland is ontstaan vanuit het Droomfondsproject Haringvliet en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de Landschapstafel Haringvliet van de provincie Zuid-Holland. In het Droomfondsproject Haringvliet werken zes natuurorganisaties - ARK Natuurontwikkeling, Natuurmonumenten, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland en Wereld Natuur Fonds - samen. Meer informatie: www.haringvliet.nu.

Meer berichten