Na de verbouwing zaI de voormalige timmermanswerkplaats de eigen theaterzaal van Rho
Toneel worden. (Foto: Privé)
Na de verbouwing zaI de voormalige timmermanswerkplaats de eigen theaterzaal van Rho Toneel worden. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Rho Toneel zet succesvolle toneellessen voort

NUMANSDORP - Vanaf 19 september kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar weer toneellessen volgen bij Rho
Toneel in Numansdorp.

Theaterdocent Frieda de Rhoter startte afgelopen voorjaar met haar vrijetijdsaanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd en kan nu al uitbreiden naar een vierde groep voor tieners; de XL groep. De gratis proeflessen vinden 19 september plaats in de speelzaal van OBS de Dubbeldekker. Na de proefles kunnen leerlingen zich nog inschrijven voor het nieuwe seizoen.

In de Rho Toneellessen draait het om je eigen verbeeldingskracht ontdekken, gebruiken en verruimen. Door steeds weer een andere rol te spelen, verplaatsen leerlingen zich in een ander. Ze leren spelenderwijs andere kanten en kwaliteiten van zichzelf kennen, waardoor het zelfvertrouwen groeit. Esther Edens, moeder van één van de leerlingen zegt hierover: "Als je kind het leuk lijkt om toneel te spelen, even iemand anders te zijn dan ze in werkelijkheid zijn, dan is dit een echte aanrader! Juf Frieda is echt fantastisch!"

Deze zomer werd de vergunning voor een eigen theaterzaal aan huis officieel verleend. Na de verbouwing zaI de voormalige timmermanswerkplaats de eigen theaterzaal van Rho Toneel worden. In het nieuwe jaar zullen de lessen dan ook op deze locatie aan de Havenstraat (nr. 47) worden gegeven. De Rhoter zegt hierover: "In mijn lessen vind ik het belangrijk om een veilige sfeer te creëren, waarin spelers zich vrij voelen om te onderzoeken, te spelen, te leren. Dat dit straks in een echte theaterzaal in de Hoeksche Waard kan, is voor mij een droom die uitkomt." De vorderingen zijn te volgen via www.facebook.com/TheaterHoekscheWaard.

De gratis proeflessen worden gegeven op woensdag 19 september in de speelzaal van O.B.S. de Dubbeldekker, Buttervliet 2 in Numansdorp, volgens onderstaand rooster. Aanmelden kan via e -mail: friedaderhoter@gmail.com of whatsapp: 06-20682983.

14.00 - 15.00 uur toneelklas S (kinderen uit groep 1-2)
15.00 - 16.00 uur toneelklas M (kinderen uit groep 3-4-5)
16.00 - 17.00 uur toneelklas L (kinderen uit groep 6-7-8)
17.00 – 18.00 uur toneelklas XL (kinderen uit de brugklas)

Meer berichten