De verkeersveiligheid van kinderen is een gemeenschappelijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid. (Foto: Privé)
De verkeersveiligheid van kinderen is een gemeenschappelijk belang en een gedeelde verantwoordelijkheid. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Piershil op Seef start volgende week

In de week van 17 tot en met 21 september organiseren CBS De Wegwijzer, OBS 't Kraaienest, peuterspeelzaal 't Hummeltje, Villa Pier en Villa Hil de verkeerweek 'Piershil op Seef'.

PIERSHIL - De verkeersweek is onderdeel van SCHOOL op SEEF, hét programma in Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen. Tijdens de verkeersweek krijgen de leerlingen zowel theorie- als praktijklessen verkeer. Het thema van deze week is: 'Kinderen hebben recht op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer'. Veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Dit zorgt regelmatig voor onveilige situaties. Geparkeerde auto's op de stoep, kinderen die zonder op te letten snel uitstappen. Kortom: een onwenselijke, onveilige situatie! D

aarom willen de scholen zoveel mogelijk ouders en kinderen stimuleren de auto te laten staan en fietsend of lopend naar school te komen. Dit is ook een stuk gezonder en gezelliger. Op maandag 17 september laten de scholen aan het dorp horen dat de scholen weer zijn begonnen. Op donderdag 20 september organiseren de twee scholen de Piershil op Seef Schoolbrengdag. Kinderen kunnen met mooi versierde fietsen of schoenen naar school komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden