Ingrid Monnee zegt dat een foto met kinderen niet mag door de nieuwe privacywet. Toch stonden alle kinderen buiten. (Foto: Privé)
Ingrid Monnee zegt dat een foto met kinderen niet mag door de nieuwe privacywet. Toch stonden alle kinderen buiten. (Foto: Privé) (Foto: )

Ludieke actie op odbs Onder de Wieken

Woensdagochtend om 09.00 uur sloeg odbs Onder de Wieken in Nieuw-Beijerland ALARM.

OUD-BEIJERLAND - Het team had besloten dat de kinderen (en de ouders) geen hinder zouden moeten hebben van de acties in het primair onderwijs. Om toch te laten zien dat de nood langzaamaan hoog wordt, is de noodklok geluid. Dit was een actie van de schoolleiders. De Algemene Vereniging van Schoolleiders wil bereiken dat zowel politiek als maatschappelijk, maar ook bij de sociale partners, draagvlak ontstaat voor het verminderen van de werkdruk en het verbeteren van het salaris van schoolleiders, in lijn met de manier waarop dit voor leerkrachten is geregeld. Goed onderwijs vraagt om goed personeel en dat vraagt om een onderwijsarbeidsmarkt waar werkdruk en salarissen voor élke functie passend zijn.

Investeren in een eerlijk salaris en vermindering van de werkdruk is nodig voor álle functies in de school. Een eerlijk salaris en vermindering van de werkdruk zijn nodig om het beroep werkbaar en aantrekkelijk te houden; er dienen zich ook voor schoolleiders grote tekorten aan. Er is sprake van enorme werkdruk en veel en diverse taken voor schoolleiders. Hier hoort voldoende ondersteuning bij, denk aan een conciërge of administratief medewerker op elke school. Voor de eerste actie op 12 september vroeg de AVS alle schoolleiders in Nederland 's ochtends om 9 uur hun jaarlijkse ontruimingsoefening te houden, met als duidelijk signaal het brandalarm. Alle leerlingen de school uit!

Meer berichten