Blieken reizen door kinderbrein

Klaaswaal – Neuropsycholoog Marald Mens nam dinsdag 29 november de ouders en leerkrachten van OBS De Blieken mee op reis door het kinderbrein. Het werd een avond van veel herkenning, interessante kennis en handige tips.

Marald liet de volle zaal ervaren hoe het brein werkt en maakte duidelijk wat er in het hoofd van onze kinderen gebeurt. Hoe komt het dat je kind thuis niet meer kan vertellen wat het op school heeft gedaan? En waarom vertellen twee kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt een ander verhaal? Jokt er één of speelt het brein een spelletje? En waarom is het zo lastig om bijvoorbeeld pesten te stoppen?

Aan het eind van de avond hadden de mensen een bijzonder kijkje in het kinderbrein gekregen. De ouders van De Blieken weten nu hoe het komt dat hun kinderen vaak moeilijk te motiveren zijn hun kamer op te ruimen, je steeds moet vertellen dat ze hun tas moeten inpakken of vergeten hun spreekbeurt voor te bereiden. Met meer kennis over het kinderbrein en handige tips gingen ouders, grootouders en leerkrachten na de levendige ouderavond huiswaarts.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden