Arie Pieter Klootwijk en Carola Heijden samen goed voor zes treffers
Arie Pieter Klootwijk en Carola Heijden samen goed voor zes treffers (Foto: Aart vd Linden)

Eerste winst voor ADO

Korfbalvereniging ADO heeft de eerste punten binnen. Na drie nederlagen werd er zaterdag gewonnen van Stormvogels. De tegenstander uit Westkapelle had ook drie maal verloren, dus zaak voor het team van coach Roel van de Rovaart om de punten in ’s-Gravendeel te houden.

De eerste score was voor de bezoekers middels een benutte strafworp. Wie anders dan Bart van Westen, hij scoorde in alle wedstrijd de eerste treffer van ADO, zorgde voor de gelijkmaker. Myrthe Baars zette ADO op voorsprong, maar Stormvogels, dat in de eerste helft alleen tot scoren kwam uit vrije worpen en strafworpen, egaliseerde de score, 2 – 2. Daarna waren het de ‘Seuters’ die het heft volledig in handen namen. Verdedigend werd er nauwelijks iets weggeven en de score werd opgevoerd naar 7 – 2 na twintig minuten. Het talrijke publiek kon in het zonnetje genieten van aantrekkelijk korfbal van de thuisploeg. De rust brak aan met een 11 – 4 score.

Ook in de tweede helft opende Stormvogels de score, maar Arie Pieter Klootwijk en Bart van Westen brachten de marge op acht, 13 – 5. Halverwege de tweede helft hadden de bezoekers nog een kleine opleving, 13 – 7. Arie Pieter Klootwijk en Carola Heijden maakten aan alle Zeeuwse illusies, mochten die er nog geweest zijn, een einde 15 – 7. In de laatste tien minuten scoorden beide teams nog om en om. De goed leidende arbiter blies af bij een 17 – 10 stand.

Opstelling en scores ADO: Arie Pieter Klootwijk (3), Bart van Westen (3), Christel Naaktgeboren (2), Nathalie Kuiper, Joost van der Have (4), Julian Kreeft, Myrthe Baars (1) en Carola Heijden (3). Wissels: Arie Koster (1), Samantha Heijden.

Door dit resultaat staat ADO nu op de zevende plaats en laat Stormvogels onder zich. Zaterdag reist het team van coach van de Rovaart af naar Ritthem waar het op de zesde plaats staande Atlas bestreden moet worden. De Zeeuwse ploeg won afgelopen zaterdag verrassend met 15 – 14 bij titelkandidaat DVS ’69 en heeft nu vier punten. Om van de degradatieplekken weg te komen moet deze partij gewonnen worden.

Meer berichten