Foto: Annette den Dulk

Rolstoelbakfiets op Tiengemeten voor kinderen met beperking

Tiengemeten - Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten nam deze week op natuureiland Tiengemeten een rolstoelbakfiets in ontvangst van Martine Geurts, voorzitter van Facilicom Group Foundation. De rolstoelbakfiets maakt het mogelijk om een kind in een rolstoel ook te laten genieten van de natuur. Ieder kind heeft namelijk recht op natuur. Spelen in de natuur is leuk én gezond. Daar worden kinderen blij van en dat is OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten wil met OERRR spelen in de natuur stimuleren voor alle kinderen met én zonder beperking. Daarom wordt met de schenking Speelnatuur van OERRR geschikt gemaakt voor kinderen met een beperking.

De rolstoelbakfiets is de eerste aankoop die is gedaan uit de schenking van Facilicom Group Foundation en werd gelijk uitgeprobeerd door de aanwezige kinderen. Naast de rolstoel is in de bak ook plaats voor kinderen zonder beperking. Dat komt tegemoet aan de doelstelling om kinderen met en zonder beperking samen in de natuur te laten genieten. De rolstoelbakfiets blijft op Tiengemeten en is te lenen in het Bezoekerscentrum. Stuur hiervoor een e-mail naar tiengemeten@natuurmonumenten.nl.

Marc van den Tweel: "Wij zijn heel erg blij met de prachtige schenking van de Facilicom Group Foundation. Dankzij deze Foundation kunnen wij voorzieningen aanbrengen in locaties van Speelnatuur van OERRR waardoor het ook voor kinderen met een beperking fijn is om te spelen. Daarnaast gebruiken wij een deel van het geld om de Speeltuinbende samen met de kinderen onze locaties te laten testen. Heel veel dank voor deze prachtige schenking!"

Speelnatuur van OERRR

Na de officiële overhandiging van de rolstoelbakfiets is door de aanwezige kinderen meteen de grootste locatie van Speelnatuur van OERRR onder begeleiding van de Speeltuinbende getest. Ook de rolstoelbakfiets is meteen uitgeprobeerd.

Facilicom Group Foundation richt zich op kwetsbare groepen in de samenleving voor wie een inspirerende leefomgeving niet vanzelfsprekend is. Ze werkt altijd samen met maatschappelijke organisaties, zoals Natuurmonumenten, die specifieke kennis van de doelgroep en de maatschappelijke vraag hebben. Een klas van een reguliere school en een klas van een Mytylschool mogen een keer samen spelen in Speelnatuur van OERRR. Voorafgaand geeft de Speeltuinbende gastlessen op beide scholen. Na afloop volgt een evaluatieverslag met eventueel gewenste aanpassingen.

Meer berichten