Hoofdkantoor Dugros OBL
Hoofdkantoor Dugros OBL (Foto: Dugros)

Oud-Beijerlandse groothandel viert MVO-hoogtepunt

Bij Dugros is er deze week écht reden voor taart. Dugros India, Dugros’ partnerfabriek in India, ontving afgelopen donderdag status Brons in de Leather Working group (LWG).

Oud-Beijerland - Dugros, gevestigd op het industrieterrein van Oud-Beijerland, is een van Nederlands grootste lederwarengroothandel en importeur. De groothandel hecht veel waarde aan MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Halverwege dit jaar werd de fabriek geauditeerd door LWG. Het doel van LWG is ‘transparency van de supply chain’ en het naleven van strikte milieueisen. Op acht van de tien criteria scoorde Dugros goud. Voor alle criteria ontving de fabriek gemiddeld status Brons.

Pieter Brussaard, MVO-manager bij Dugros, is tevreden: “met gepaste, maar oprechte trots kan ik zeggen dat we als 11e leerlooierij (van de ruim 600 in Kolkata) dit resultaat hebben behaald. Het doet ons goed om een positieve bijdrage te leveren aan een transparante productieketen en het milieu. Dugros werkt nu met veel motivatie verder aan een nog betere fabriek. De volgende audit willen we bekronen met status Goud.”, aldus MVO-manager Pieter Brussaard.

In 2012 behaalde haar partnerfabriek in India al het SA8000 keurmerk. SA8000 richt zich op het menselijke aspect van het productieproces en wordt gezien als ‘best practice’. In samenwerking met BSCI, tegenwoordig Amfori, verzorgt Dugros sinds 2012 ook audits bij haar leveranciers. Hierdoor kunnen ze werkomstandigheden op locatie monitoren en verbeteren. Recentelijk werd Dugros lid van MVO Nederland. Omdat zowel SA8000 als BSCI zich voornamelijk richten op de menselijke aspecten van het productieproces is in 2016 besloten om samen met de Indiase partner lid te worden van Leather Working Group (LWG).

“Bij Dugros werken we vanuit ons hart. We gaan eerlijk om met onze mensen en willen ons inzetten voor een beter milieubeleid. Dat voelt voor ons meer dan normaal”, aldus oprichter Bas Duifhuizen. Toevoegend: “het blijft wel een uitdaging. Wij vinden sommige zaken vanzelfsprekend, maar het MVO-verhaal leeft nog niet overal in onze branche. We zien dat niet als een probleem, maar een uitdaging. Het heeft ook tijd nodig.”

Meer berichten