CDA lijsttrekker Paul Boogaard, Karoline Vorthoren en Basjan Niemansverdriet in geanimeerd gesprek met CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts
CDA lijsttrekker Paul Boogaard, Karoline Vorthoren en Basjan Niemansverdriet in geanimeerd gesprek met CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts

Tweede Kamerlid ambassadeur voor Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard heeft in CDA Tweede Kamerlid Jaco Geurts zijn eigen ambassadeur. Dat bleek vorige week tijdens de themabijeenkomst over landbouw die door het CDA werd georganiseerd bij de Biostee in Zuid-Beijerland. Geurts, zelf afkomstig uit de agrarische sector, is enthousiast over de kansen voor de boeren en promoot de regio graag in Den Haag: “De Hoeksche Waard heeft alles op het gebied van landbouw. Ik ben jullie ambassadeur in de Tweede Kamer”.

Onlangs brachten CDA lijsttrekker Paul Boogaard en Karoline Vorthoren, nummer 2 op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 21 november al een bezoek aan de Tweede Kamer. Ze wilden daar een lans breken voor het agrarische kennis- en belevingscentrum Foodlab Hoeksche Waard. Geurts was direct enthousiast over de mogelijkheden die hierdoor ontstaan, niet alleen voor de landbouw maar ook op het gebied van onderwijs, recreatie en toerisme. Hij stelde Foodlab zelfs aan de orde in een debat met landbouwminister Carola Schouten.

Paul Boogaard, lijsttrekker voor het CDA en wethouder in Korendijk is blij met de aandacht voor de agrarische sector: “De Hoeksche Waard brengt mooie producten voort en onze boeren en tuinders leveren een grote bijdrage aan een eerlijke economie. Zij zorgen voor gezond, veilig en goed voedsel. Bovendien spelen zij een belangrijke rol bij het duurzame beheer van natuur en groen. We moeten de landbouw meer faciliteren. Boeren ervaren bijvoorbeeld een enorme administratieve last als zij een nieuwe ontwikkeling willen starten of een activiteit willen uitbreiden. Een loket waar boeren terecht kunnen met vragen zou daarbij kunnen helpen. Denk daarbij ook aan hulp bij aanvragen voor bijvoorbeeld Europese landbouwsubsidies. Door de vraag van de sector te koppelen aan de speerpunten van de gemeente kan een win-win situatie gecreëerd worden”.

Meer berichten