Nathalie Kuiper zorgde voor 2 treffers
Nathalie Kuiper zorgde voor 2 treffers (Foto: Jack van der Starre)

Pijnlijk verlies voor ADO

's-Gravendeel - In de tweede klasse I heeft korbalvereniging ADO zichzelf een slechte dienst bewezen. Afgelopen zaterdag ging de uitwedstrijd bij Atlas onnodig verloren. De Zeeuwse opponent had voor aanvang van de wedstrijd twee punten meer op de ranglijst dan ADO.

ADO begon in Ritthem niet scherp genoeg en keek al na zeven minuten tegen een 2 – 0 achterstand aan. Nathalie Kuiper scoorde in de negende minuut het eerste doelpunt voor de gasten. Atlas antwoordde bijna direct met twee treffers 4 – 1. Carola Heijden zorgde voor de tweede treffer van ADO. Mede doordat de ploeg van coach Van de Rovaart de mooiste kansen onbenut liet, liep de achterstand al snel op naar 6 – 2. Joost van der Have tekende met een schot de 6 – 3 aan, maar door matig verdedigend werk aan ‘s- Gravendeelse kant stond er na 21 minuten 9 – 3 op het scorebord. Goals van Joost van der Have, Arie Pieter Klootwijk en een Atlas treffer brachten de ruststand op 10 – 5.

Na de thee kwam ADO heel wat beter voor de dag. Met prima aanvalsspel werd de inhaalrace ingezet. Twee benutte strafworpen en twee velddoelpunten zorgden er voor dat na tien minuten spelen de wedstrijd weer volledig open was, 10 – 9. Helaas wilde de gelijkmaker niet vallen en aan de overkant benutte Atlas een onnodig veroorzaakte strafworp. Toen daar ook nog twee rake afstandsschoten bijkwamen was de strijd 10 minuten voor tijd wel beslist 13 – 9. Na 70 minuten stond de 15 – 12 eindstand op het wedstrijdformulier.

Opstelling en scores ADO: Arie Pieter Klootwijk (3). Bart van Westen (1), Nathalie Kuiper (2), Christel Naaktgeboren, Joost van der Have (3), Julian Kreeft, Myrthe Baars, Carola Heijden (2). Wisselspelers: Samantha Heijden en Arie Koster (1).

ADO neemt na vijf wedstrijden de zevende plaats in met 2 punten. De afstand naar de veilige zesde plaats is twee punten. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Tilburg dat met zes punten op de vijfde plaats bivakkeert.

Meer berichten