Wedstrijd Nio-Ventura Sport
Wedstrijd Nio-Ventura Sport (Foto: Ventura Sport)

Ventura Sport pakt 'last-minute' zege op Nio

Strijen - De korfballers van Ventura Sport boekten afgelopen zaterdag in Rotterdam tegen Nio een belangrijke overwinning (11-12). Na een 7-7 ruststand gingen de Strijenaren er in de slotseconden met de volle buit vandoor.

Inzet van de wedstrijd in Rotterdam was de derde plaats in de 3e klasse I. Voor de wedstrijd was die nog in handen van Nio dat 1 punt meer had verzameld dan Ventura Sport.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk in handen van Nio. Ventura had moeite om de vele kansen om te zetten in een doelpunt, terwijl de Rotterdammers dankbaar profiteerden van verdedigende foutjes aan Strijense kant. Nadat Ventura-coach Marcel Versteeg bij een 6-2 achterstand een time-out had genomen ging het soepeler draaien bij zijn team. Hierdoor stonden beide ploegen halverwege weer op gelijke hoogte: 7-7.

In het begin van de tweede helft had Ventura echter opnieuw moeite om tot scoren te komen, waardoor Nio weer het initiatief nam. Zij liepen uit naar een voorsprong van 2 doelpunten, die zij tot 11-9 vasthielden. Maar ook nu was het laatste woord aan Ventura. Eerst kwamen de Strijenaren bij 11-11 op gelijke hoogte en in de slotseconden van de wedstrijd schoot aanvoerder Siebe Buitendijk de winnende treffer binnen!

Door deze overwinning wipt Ventura in de stand over Nio en staan ze nu met 5 punten op de derde plek.

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Arnold in 't veld (4), Arco Dalm (3), Siebe Buitendijk (2), Leanne Brugts (2), Lennert Leunis (1).

Komende zaterdag gaat Ventura op bezoek bij SKV in Sleeuwijk, aanvang 15:30 uur.

Stand 3e klassse I

1. Korbatjo 5-10
2. ACKC 5-10
3. Ventura Sport 5-5
4. Nio 5-4
5. Olympia 5-4
6. Triade 5-3
7. Thor 5-3
8. SKV 5-1

Meer berichten