Joost vd Have goed voor 4 treffers
Joost vd Have goed voor 4 treffers (Foto: Jack van der Starre)

ADO verliest van koploper Vitesse

ADO heeft in de laatste wedstrijd van het eerste gedeelte van het veldseizoen de zesde nederlaag geleden. Op sportpark Trekdam was Vitesse Barendrecht een paar maatjes te groot.

De gasten, koploper in de tweede klasse I, hadden de heenwedstrijd met 15 – 13 gewonnen, waarbij ADO misschien wel een punt verdiend had. Afgelopen zaterdag kon het achttal van coach Roel van de Rovaart daar geen enkele aanspraak op maken. Raymond Moret, de vervanger van de met een enkelbreuk zittende aanvoerder Julian Kreeft, opende nog wel de score na vier minuten. Tot aan de twintigste minuut kon ADO de gasten aardig bijbenen, 3 – 5. De thuisclub had zeer veel moeite om onder de druk van Vitesse uit te komen en het grossierde in foute passes en in balverlies. Zodoende kon men nauwelijks aan goede aanvallen toekomen. Alleen Joost van der Have kon nog een treffer aan het totaal toevoegen. Aangezien Vitesse het vizier wel op scherp had staan, was de ruststand 4 – 11.

Na de rust was er een zelfde beeld, al speelde ADO wel met meer strijdlust. Vitesse liep al snel weg naar 4 - 13, alvorens Raymond Moret nog iets terug kon doen. In het verdere verloop van de wedstrijd bouwde de koploper de voorsprong verder uit. Via tussenstanden van 6 – 14 en 8 – 18 kwam de einduitslag van 10 – 22 op het bord.

Opstelling en scores ADO: Raymond Moret (3), Bart van Westen (1), Nathalie Kreeft, Christel Naaktgeboren, Joost van der Have (4), Arie Pieter Klootwijk (1), Myrthe Baars (1), Carola Heijden.

ADO staat na acht wedstrijden op de zevende plaats met 2 punten. In de resterende zes wedstrijden moet in het voorjaar een achterstand van vier punten worden goedgemaakt voor handhaving. Een moeilijke, maar geen onmogelijke opgave voor de Seuters.

Zaterdag 24 november start het zaalseizoen. Daar komt ADO uit in de derde klasse. De openingswedstrijd is thuis tegen Dijkvogels uit Maasdijk.

Meer berichten