Foto:

Iedereen mag komen schaatsen, maar het is niet altijd gratis

Oud-Beijerland - Iedereen is van harte welkom op de ijsbaan in Oud-Beijerland die vanaf begin december een maand over de Vliet ligt. Centrummanagement Oud-Beijerland, organisator van de ijsbaan, wil wel graag wat opheldering geven over de invulling van de ijsbaan. "Wij verwelkomen graag iedereen in ons centrum en dus ook op de ijsbaan. Voor het overgrote gedeelte van de openingstijden zal de ijsbaan gratis toegankelijk zijn voor iedereen! Dus ook inwoners van buiten Oud-Beijerland", aldus centrummanager Sem den Hollander.

"Wij zullen gaan werken met tijdsblokken voor gratis en betaald schaatsen. Dit doen wij voor de veiligheid en haalbaarheid van de begroting, maar ook om de baan voor iedereen beschikbaar te maken. Wij zijn erg blij dat er een ijsbaan komt en dat gemeente Oud-Beijerland daaraan 100.000,- bijdraagt.
Hiermee kunnen we het gratis schaatsen voor inwoners dan ook mogelijk maken. Wij vinden het zowel praktisch en ook veel leuker om iedereen op bepaalde tijden gratis te kunnen laten schaatsen. Ten eerste is het lastig te controleren en bovendien zijn bezoekers van buiten Oud-Beijerland net zo belangrijk voor ons centrum als de bezoekers vanuit Oud-Beijerland zelf."

"Als organisatie verwachten wij grote drukte en proberen er alles aan te doen om dit in goede banen te leiden," verwacht Den Hollander.
De entree zal 4,00 euro bedragen en schaatsen kunnen worden gehuurd voor 3,50 euro. De betaalde blokken zijn op vrijdagavond, zaterdagmiddag en -avond, en in de vakantieperiode vanaf 14:00 uur. Dan is er ook extra entertainment. Maar voor het overgrote gedeelte (65%) van de openingstijden zal er gratis geschaatst kunnen worden.

Samen met sponsoren en de hulp van vele vrijwilligers kan de stichting Centrummanagement de op pontons drijvende ijsbaan in de Vliet in het historische centrum van Oud-Beijerland realiseren. Den Hollander geeft aan dat er al aardig wat sponsoren zijn geworven, maar er nog veel meer sponsoren en vrijwilligers nodig zijn om de begroting rond te kunnen krijgen. "Wij hopen op een geweldige periode waaraan iedereen veel schaats plezier gaat beleven, want daarom is dit bijzondere project uiteindelijk opgestart. Het wordt vast geweldig!"

Meer berichten