De VVD kandidaten op stap in Strijen
De VVD kandidaten op stap in Strijen (Foto: VVD Hoeksche Waard)

strijenaren: tevreden maar kritisch.

Het is inmiddels een vertrouwd beeld in de Hoeksche Waard: de VVD, die naar je toekomt in jouw dorp in jouw straat. Op zaterdag 27 oktober was de VVD weer op pad, ditmaal in Strijen. Het dorp waar lijsttrekker Arnold de Man woont. Ze spraken met een groot aantal Strijenaren, waarbij opviel dat de eerste reactie bijna altijd was: we zijn tevreden met wat we hier hebben. Strijen heeft voldoende voorzieningen, je kunt redelijk snel in zowel Dordrecht als Rotterdam komen en de gemeente staat bekend als klantvriendelijk.

Wel hebben de Strijenaren enkele kritische kanttekeningen bij :

- De openstelling van winkels op zondag; dit wordt door een deel van de inwoners echt gemist;

- De verkeersveiligheid van fietsers, in het dorp en op de omliggende dijken; met name de verlichting kan op een aantal plekken worden verbeterd;

- Overlast door parkerende ouders, die hun kinderen met de auto naar school brengen en ophalen;

- De kwaliteit van het groenonderhoud en van sommige straten, wat beter kan;

- De bereikbaarheid, die onder druk staat door het een slechte busverbinding naar Dordrecht, het dichtslibben van de N217 en mogelijke nieuwe stoplichten;

- Het realiseren van voldoende woningen voor jongeren en inwoners van buitenaf.

De VVD heeft voor de bereikbaarheid en voor het wonen duidelijke en realistische plannen in het verkiezingsprogramma staan.

Uit de gesprekken bleek, dat de inwoners met name het toezicht en de handhaving vanuit politie en gemeente vaak onvoldoende vinden. Zowel toezicht en handhaving op foutparkeren, op overlast door hangjongeren, op de hondenuitlaatplaats, op snelheid van auto’s en op verlichting van fietsers werden hierbij genoemd.

De VVD heeft in het verkiezingsprogramma o.a. opgenomen dat er meer inzet van Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA’s) moet komen om dit soort overlast te voorkomen. Verder vindt de VVD dat er een aanpak moet komen om de verkeersveiligheid van fietsers te verbeteren. En dat ondernemers zelf moeten bepalen of zij hun winkel op zondag willen openen.

Het programma is te vinden op: vvdhoekschewaard.nl

De komende weken gaan ze nog op zoek naar de ervaringen van de inwoners van o.a. Klaaswaal, Oud-Beijerland, ’s-Gravendeel en Puttershoek.

Meer berichten