Er komt een nieuwe winkel in de oude Foto Klein zaak in Oud-Beijerland

Foto Klein winkel wordt Koopjeswinkel

Oud-Beijerland - Groot nieuws: er komt na bijna drie jaar iets nieuws in de voormalige Foto Klein winkel middenin Oud-Beijerland. Lex en Agnes Rapmund beginnen er een soort conceptstore waar particulieren en kleine ondernemers plank- of kastruimte kunnen huren. "Het gaat Koopje(s)winkel heten en je gaat straks dus van-alles-en-nog-wat in de winkel vinden," vertelt eigenaar Lex.

Lex en Agnes wonen zelf in Zuidland en hebben een optiekzaak gehad in Spijkenisse. Deze week krijgen ze de sleutel van het winkelpand aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland en gaat hun nieuwe avontuur beginnen.

Het werkt zo: in de winkel mogen nieuwe, tweedehands of zelfgemaakte items verkocht worden. Ondernemers mogen plankruimte huren, maar particulieren net zo goed. Dus heb je je zolder opgeruimd of de kledingkast uitgemest, dan kun je die spullen in de Koopje(s)winkel verkopen. De hele opbrengst gaat naar de verkopende partij zelf. Een plank huren kost €9,50 per week.

Lex en Agnes willen de eerste of tweede week van december open gaan. "Hoe we op het idee kwamen? We zijn dit concept weleens ergens tegengekomen en hebben er onze eigen draai aan gegeven. We beginnen met de winkel, maar we willen in de toekomst ook workshops hier laten plaatsvinden," vertelt Lex. Wat er in de winkel te koop is, hangt dus helemaal af van wie er op dat moment planken huurt.

Opgeknapt

Het winkelpand staat al bijna drie jaar leeg nadat Foto Klein failliet ging begin 2016. Onlangs werd het winkelpand en de leegstaande winkel ernaast al wat opgeknapt. De knalblauwe staanders van de oude Foto Klein winkel werden neutraal zwart. De gele kozijnen van de oude Intertoys winkel zijn weg en daarvoor in de plaats kwam een gevel met natuursteen. Wat een verschil hè?

Dit artikel komt van indebuurt.nl/hoekschewaard. Meer inspirerende verhalen over Hoeksche Waard lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten