Foto:

Jongeren kiezen 6 partijen uit voor het JongerenDebat Hoeksche Waard

Hoeksche Waard - Jongeren van Havo 4 klassen van het Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland hebben in de afgelopen weken een actieve rol gespeeld in de keuze welke politieke partijen ze op donderdag 15 november willen spreken.
De partijen hadden de opdracht om zich aan de jongeren te presenteren middels een kort promotiefilmpje. 12 van de 13 partijen hebben hier ook gehoor aan gegeven. De politieke partijen namen deze opdracht serieus en geven daarmee ook de jongeren uit de Hoeksche Waard een positief signaal. Jongeren zijn in de meeste partijprogramma's ook echt een belangrijk onderdeel.
De verkiezing is gedaan onder 104 jongeren. 5 daarvan waren tijdens de verkiezing afwezig of ziek. 99 jongeren hebben dus hun stem uitgebracht. Iedereen mocht 6 partijen nomineren.

De volgende partijen zijn gekozen om deel te nemen aan het debat:
1. VVD - 87 stemmen
2. Lokalen HW – 83 stemmen
3. Christen Unie – 79 stemmen
4. Groen Links – 77 stemmen
5. CDA – 70 stemmen
6. D66 – 55 stemmen
De 6 partijen die het minst werden gekozen zijn:
7. HW Senioren Partij – 47 stemmen
8. PVDA – 35 stemmen
9. SGP – 20 stemmen
10. Progressief HW – 18 stemmen
11. Hart Voor Alle Kernen – 14 stemmen
12. Onafhankelijke HW – 7 stemmen

Als u de filmpjes ook wilt zien dan kunt u naar de website van stichting SEIJN www.seijn.nl onder het kopje "jongerenDebat HW".
Het JongerenDebat is donderdagochtend 15 november tussen 9:00 uur en 11:30 uur in de aula van het Hoeksch Lyceum. Mocht u als gast aanwezig willen zijn dan kunt u zich aanmelden door uw voor- en achternaam en uw e-mailadres te mailen naar: stichtingseijn@gmail.com. Wees snel want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Meer berichten