Werklui druk bezig de pontons aan elkaar te verbinden. (foto: Aad van Zon)
Werklui druk bezig de pontons aan elkaar te verbinden. (foto: Aad van Zon)

IJsbaan in wording

Oud-Beijerland - Ja, je zou het nu nog niet zeggen als je de hobbelige pontons ziet liggen, maar vrijdag 23 november is wel degelijk begonnen met de opbouw van de drijvende ijsbaan op de Vliet. Met het fraaie Oude Raadhuis als achtergronddecor komt er binnenkort een prachtige overdekte baan te liggen. Daar kan iedereen, jong en oud, Oud-Beijerlander of niet, vanaf 6 december de ijzers onderbinden. De baan ligt er de hele maand december. 

Vrijdag voerden grote vrachtwagens grote pontons, de ondergrond voor de baan, aan. Ze werden stuk voor stuk over het water gehesen. Werklui klonken de delen vervolgens aan elkaar. Zwaar vrachtverkeer in het centrum zal ook volgende week onvermijdelijk zijn als de opbouw verder vorm krijgt. Eerst de ondergrond, dan de tent, de technische installaties en vanaf zaterdag 1 december wordt de vloer onder water gezet en begint de maandag erop het bevriezen. Als alles goed gaat kan er dan vanaf donderdag 6 december geschaatst worden. Net voor de Kerstmarkt die zaterdag 8 december gehouden wordt. 

Over de ijsbaan was vooraf veel discussie, en had iedereen er wel een mening over, vooral mensen van buiten het Spuidorp, omdat het in eerste instantie leek dat de baan alleen voor Oud-Beijerlanders was. Als afscheidscadeautje van de zelfstandige gemeente Oud-Beijerland.
Centrummanager Sem den Hollander benadrukt nog maar eens dat dat zeker niet zo is. Wel moet er op bepaalde piektijden 4 euro entree betaald worden, de rest van de tijd is het gratis. Uit het vet met die ijzers dus. 

Meer berichten