Dennis de Cauwer gaat richting nummer 14 van Spirit. Even later wordt hij van het veld gedragen en later geopereerd aan een ernstige beenbreuk.
Dennis de Cauwer gaat richting nummer 14 van Spirit. Even later wordt hij van het veld gedragen en later geopereerd aan een ernstige beenbreuk. (Foto: Bert Bos)

SSS krijgt kans op kans maar verliest in 90e minuut

Zaterdag speelde SSS thuisd tegen Spirit. Spirit staat op een 8e plaats en SSS op een 10e plaats en het onderlinge verschil is 3 punten. Zonder de geschorste Tim Lader en Sven Moerland trappen we, onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm, om 14.30 uur af met de lichten aan. Na de aftastfase komt er een kans voor Dennis de Cauwer die de keeper omspeelt maar helaas de bal iets te ver voor zich uitspeelt en daardoor de bal niet in het doel kan krijgen. Verder weinig te beleven in het eerste halfuur. Na een half uur is het Spirit dat op voorsprong komt 0-1. Maar het antwoord van SSS laat niet lang op zich wachten want een diepe bal op Max Pelkman die hem in een keer doorspeelt op de inkomende Feni Bileti en het staat alweer 1-1 en dit is tevens de ruststand. In de tweede helft zien we een veel beter SSS en dat leidt tot kansen. De eerste kans is voor Max Pelkman die een hoge voorzet van Gijs van der Zande over de keeper maar op de lat tikt. Even later is het Max Pelkman die diepgestuurd wordt en dan komt de bal bij Feni Bileti die alleen voor de keeper, het schot gaat wel door de benen van de keeper maar via zijn achterwerk vertraagt de bal zo dat hij hem vervolgens nog voor de voeten van wederom Feni Bileti kan wegpakken. Even later wederom een kans voor SSS als de Spirit keeper de bal zo in de voeten van Max Pelkman schuift maar de inzet van Pelkman komt op de paal. Tegen al deze SSS kansen stond nog geen enkele Spirit kans maar plotseling is daar toch een levensgrote kans maar de vrijstaande spits kopt de bal naast het doel van Ricardo Minnes. Dan SSS weer in het strafschopgebied van Spirit gaan Dennis de Cauwer en een Spirit speler vol voor de bal en dan klinkt er een gil van Dennis de Cauwer over Klaaswaal. Dennis blijft liggen en gilt het uit van de pijn. Na enige tijd wordt hij met een brancard van het veld gedragen. Er volgt nog een grote kans voor SSS als Frank van der Linden een paar spelers van Spirit het bos instuurt op de achterlijn en de bal teruglegt op Max Pelkman maar zijn schot wordt met een mooie reflex tot corner verwerkt door de Spirit keeper. Spirit is nu wat vaker op de helft van SSS vinden en dan wordt de bal door een SSS speler met de hand uit het doel getikt maar de scheidsrechter ziet het niet en dus daar komen we goed weg. Helaas is het dan in de 90e minuut toch Spirit dat er, als een dief in de nacht, met de 3 punten vandoor gaat en de 1-2 scoort.

Trainer Mark Smeding stuurde de volgende 11 spelers het veld in: : Ricardo Minnes, Geir Sizoo, Stefan Gerritse, Kjell Hoeve, Feni Bileti (Stefan Bervoets), Jeffery Heinen, Max Pelkman, Frank van der Linden, Dennis de Cauwer (Julian van Dijk), Emiel Elvers en Gijs van de Zande

Meer berichten