Wedstrijd Sperwers-Ventura Sport
Wedstrijd Sperwers-Ventura Sport (Foto: Ventura Sport)

Ventura Sport start zaalseizoen met overwinning

De korfballers van Ventura Sport zijn het zaalseizoen goed begonnen met een overwinning op Sperwers. In Rotterdam wonnen de Strijenaren met 14-21.

Na de degradatie van vorig zaalseizoen uit de 3e klasse is de doelstelling bij Ventura Sport dit seizoen glashelder. Met minder dan een kampioenschap en promotie terug naar de 3e klasse nemen de Strijenaren geen genoegen.

De eerste wedstrijd van het zaalseizoen uit tegen Sperwers in Rotterdam was direct een belangrijke graadmeter, want de Rotterdammers worden tot één van de concurrenten voor het kampioenschap gerekend.

Een goede start van de wedstrijd zette Ventura Sport direct op het juiste spoor. Al snel pakte men een voorsprong van 4 doelpunten. Halverwege de eerste helft kon Sperwers even terugkomen tot een verschil van 2 goals, maar bij rust had Ventura de marge weer hersteld naar 4, ruststand 9-13.

Na rust stribbelde Sperwers nog even tegen, maar het scorend vermogen van Ventura - waar alle basisspelers tot scoren kwamen - gaf uiteindelijk de doorslag. Toen het verschil eenmaal op 6 doelpunten was gebracht was het verzet van Sperwers definitief gebroken en eindigde de wedstrijd bij een 14-21 stand.

"Altijd prettig om het seizoen te beginnen met een overwinning, zeker in een op voorhand lastige uitwedstrijd zoals vandaag", aldus Ventura Sport coach Marcel Versteeg. "Daarnaast hebben we gewoon een goede wedstrijd gespeeld, hoewel het zowel aanvallend als verdedigend zeker nog beter kan. Kortom een prima start, maar nog genoeg werk te doen."

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Siebe Buitendijk (5), Lennert Leunis (4), Lotte Buitendijk (3), Marlijn Schaap (2), Yara Huising (2), Arnold in 't Veld (2), Arco Dalm (1), Leanne Brugts (1), Jurrian Quist (1).

Stand 4e klassse J

1. Ventura Sport 1-2
2. Gemini 1-2
3. Olympia 1-2
4. Thor 0-0
5. Nikantes 1-0
6. 't Capproen 1-0
7. Sperwers 1-0

Aanstaande zaterdag (1 december) speelt Ventura Sport thuis tegen Nikantes uit Hoogvliet. Aanvang 16:20 uur.

Meer berichten