ADO opent met gelijkspel

Zaterdag is een aanvang gemaakt met de zaalcompetitie korfbal. ADO komt daarin uit in de derde klasse G. Tegenstander was Dijkvogels uit Maasdijk. In de afgelopen vier onderlinge duels had ADO geen punten gehaald tegen deze club.

Christel Naaktgeboren smaakte het genoegen om de eerste treffer van het zaalseizoen te laten aantekenen. Zij scoorde uit een vrije bal. Beide teams scoorden om en om waarbij ADO steeds op voorsprong kwam. Na twaalf minuten stond er 5 – 5 op het bord. Via twee goals van Joost van der Have, waarvan een uit een strafworp, kwam sloeg ADO een gaatje, 7 – 5. Daarna zag coach Roel van de Rovaart, die Arie Koster als vervanger van de met een enkelblessure kampende Julian Kreeft had opgeroepen, zijn ploeg twaalf minuten niet meer scoren. In de resterende tijd tot de rust benutte Dijkvogels twee kansen, zodat er thee gedronken werd met een gelijke stand. 7 – 7.

Na de kantwisseling bracht Carola Heijden ADO weer aan de leiding, maar drie treffers van de bezoekers in twee minuten zorgden er voor dat ADO in de achtervolging moest. Joost van de Have ( strafworp) en Carola Heijden met een vrije bal zorgden weer voor een gelijke stand halverwege de tweede helft, 10 – 10. Dijkvogels antwoordde direct met twee goals, maar ADO toonde veerkracht, Myrthe Baars en Arie Pieter Klootwijk brachten ADO weer naast de bezoekers. Erop en erover zat er voor de Seuters niet in, want Dijkvogels liep weer uit naar 12 – 14 met nog zes minuten te spelen. Arie Pieter Klootwijk bracht ADO weer naast Dijkvogels. In de slotminuut trof een Maasdijks afstandsschot doel en leek ADO met lege handen komen te staan, maar in de slotseconde schoot invaller Stefan Robbemont, die zich voorlopig weer beschikbaar gesteld heeft voor de selectie de gelijkmaker binnen. 15 – 15.

Scheidsrechter Brouwer, die het bij tijd en wijle moeilijk had, deelde een gele kaart uit aan Jeroen van de Beukel van de bezoekers en Nathalie Kreeft van ADO.

Opstelling en scores ADO: Arie Koster, Bart van Westen (1), Nathalie Kreeft (1), Christel Naaktgeboren (1), Joost van der Have (5), Arie Pieter Klootwijk (3), Myrthe Baars (1), Carola Heijden (2). Wissels: Stefan Robbemont (1), Samantha Heijden.

Zaterdag gaat ADO op bezoek bij DSO in Klundert. De Brabanders wonnen hun eerste wedstrijd met 18 – 15 van TOGO.

Meer berichten