Wandelaars tijdens kerstwandeling 2017
Wandelaars tijdens kerstwandeling 2017 (Foto: De Gouden Driehoek)

Populaire kerstwandeling door polders Hoeksche Waard

De Gouden Driehoek van de Hoeksche Waard verzorgt samen met Hart voor Regelen en Meer Waard een kerstwandeling. Na het grote succes van vorig jaar met een deelnemersaantal van 250 is besloten de wandeling weer te organiseren. De wandeling vindt plaats op Tweede Kerstdag, 26 december 2018. Deelnemende wandelaars komen langs de drie locaties van de Gouden Driehoek: de Maria Hoeve, Landgoed De Peerdegaerdt en Buitenplaats Land van Es in Strijen.

Deelnemers aan deze kerstwandeling hebben de keuze tussen een wandeling van 5, 10 én 15 kilometer door de polders van Strijen. De wandelingen, uitgezet door Mientje den Boer en Gera van der Meer, inspireren deelnemers om vooral samen om zich heen te kijken en te genieten van de natuur. Tijdens deze kerstwandeling komen de deelnemers langs de drie organiserende locaties. Door de verschillende afstanden is de wandeling geschikt voor alle leeftijden. Alle wandelroutes zijn anders dan de voorgaande jaren. Ook is de kerstwandeling geschikt voor mensen die alleen zijn met de Kerstdagen en het leuk vinden om hun tijd met andere wandelliefhebbers te spenderen. 

Kerstwandeling in het teken van verbinding met elkaar 

De kerstwandeling is meer dan alleen wandelen en genieten van lekker eten. Kinderen kijken vaak naar kerst als het feest van licht en genieten van de versieringen en lampjes in de kerstboom. Tegelijkertijd ervaart een groot aantal mensen de periode rond kerst als een periode van duisternis.

Eenzaamheid komt niet enkel voor bij ouderen, maar juist ook onder jongeren. Als je het seizoen in de natuur bekijkt is de winter het seizoen waarin onder andere kleuren, geuren, geluiden en temperatuur zich terugtrekken en men letterlijk en figuurlijk meer naar binnen gekeerd is. Een deel van de mensen ervaart dit als koud en donker en voelt zich eenzaam. De Gouden Driehoek wil mensen daarom uitnodigen om Tweede Kerstdag met elkaar te vieren en vooral iemand die alleen is met Kerst te vragen mee te gaan. De kerstwandeling heeft als thema de verbinding met elkaar.

De kerstwandeling biedt de mogelijk om in een ongedwongen sfeer Tweede Kerstdag samen te beleven met medewandelaars of iemand die je dierbaar is. Ook mantelzorgers zijn op deze dag van harte welkom!

Veel animo van binnen en buiten de Hoeksche Waard

De afgelopen jaren was er veel animo voor deze kerstwandeling, omdat veel mensen het fijn vinden om op Tweede Kerstdag even buiten te zijn in plaats van alleen maar binnen te zitten. Mientje den Boer vertelt hierover: “Veel mensen zijn blij dat ze nu de kans hebben om het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor eruit te lopen, of om even een frisse neus te halen voordat ze Tweede Kerstdag weer samen zijn met familie en vrienden. Ook is er een steeds grotere groep mensen die op Tweede Kerstdag liever iets anders doet dan traditioneel de kerst vieren." Tijdens de eerdere edities kwamen zowel mensen uit de omliggende steden Rotterdam en Dordrecht als de Hoeksche Waard zelf op deze wandeling af. De SOHW ondersteunt deze kerstwandeling.

Aanmelden, kosten en startpunt kerstwandeling

De kosten voor deelname aan de kerstwandeling bedragen 10,00 euro per persoon. Hiervoor krijgen deelnemers de wandelroute mee op papier en tevens toegang tot De Mariahoeve, Landgoed de Peerdegaerdt en buitenplaats Land van Es. Hiernaast krijgen de deelnemers op het Land van Es een heerlijke pompoensoep, met pompoenen uit de moestuin van Landgoed de Peerdegaerdt. Ook is er erwtensoep te verkrijgen. 
 
Deelnemers kunnen starten tussen 11.00 uur en 15.00 uur, het programma eindigt om 17.00 uur. Het startpunt is De Mariahoeve, Weelsedijk 61 in Strijen. De organisatie stelt het zeer op prijs indien u zich vooraf inschrijft. Indien u dit vooraf doet via onderstaande button (aanmelden + thee/koffie) ontvangt u een gratis kopje koffie of thee op één van de drie locaties naar keuze. U bent ook welkom op de dag zelf. De kosten bedragen 10 euro per persoon, kinderen tussen 5 en 11 jaar oud wandelen mee voor 5 euro, de jongste wandelaars (tot en met vier jaar) gaan kosteloos mee. 

Het aantrekken van warme, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen tijdens het bezoeken van de verschillende locaties is aanbevolen. De wandeling door de polders is over verharde wegen. Honden zijn aangelijnd ook welkom om mee te wandelen. 

Inschrijven voor de wandeling gaat via: https://peerdegaerdt.stager.nl/web/tickets?fbclid=IwAR0zIkSFIn6IuywbQX2e6d15To-aHpPk_Lvyfbw_Dz0ANNhDT-eY8dEOrBY

Meer berichten