Constance Verplanke (links) overhandigde het eerste exemplaar van haar nieuwe kinderboek aan Esther Janknegt. (foto: Arie Pieters)
Constance Verplanke (links) overhandigde het eerste exemplaar van haar nieuwe kinderboek aan Esther Janknegt. (foto: Arie Pieters) (Foto: )

'Glinstertje en Pareltje' heeft persoonlijke lading

Arie Pieters

Glinstertje en Pareltje zijn altijd samen', heet het nieuwe kinderboek van Constance Verplanke voor het goede doel. Woensdagmiddag 21 november werd in 'Bij Arie lees, schrijf & kadoshop', de boekwinkel in Puttershoek het gloednieuwe kinderboek van schrijfster Constance Verplanke gepresenteerd.

Puttershoek - Het is inmiddels alweer haar zesde kinderboek en net als bij haar eerdere, succesvolle boeken heeft Constance een goed doel uitgekozen, waar de netto-opbrengst van de boeken naartoe zal gaan.

Dat is het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam geworden. In Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC-Sophia. Als een kind wordt opgenomen in het Erasmus MC-Sophia, dan willen ouders en broertjes en zusjes natuurlijk het liefst zoveel en zo dicht mogelijk bij een kind zijn. Overdag in het ziekenhuis en 's avonds en 's nachts in de buurt verblijven. Het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam biedt hen deze mogelijkheid.

Heel persoonlijk boek

Het boek 'Glinstertje en Pareltje zijn altijd samen' heeft voor de schrijfster een bijzondere, persoonlijke 'lading', want het is opgedragen aan haar enkele jaren geleden overleden vriendin, Astrid Janknegt.
Haar zus, Esther mocht dan ook het eerste officiële exemplaar in ontvangst nemen. Namens het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam was Barbara van Dijk aanwezig.
De fraaie illustraties in het boek zijn opnieuw vervaardigd door de getalenteerde illustratrice Elise Boers. Mensen kunnen het boek eenvoudig bestellen door het sturen van een e-mail naar het adres: constance-verplanke@hotmail.com.

Binnen de Hoeksche Waard zal de bestelling dan, na betaling per bank, persoonlijk worden langs gebracht binnen een werkweek (dus geen verzendkosten). Verder is nieuwe boek exclusief te koop bij "Bij Arie, lees-, schrijf- en kadoshop" in Puttershoek. Daar zal Constance Verplanke het komende half jaar ook regelmatig aanwezig zijn om het te signeren.

Meer berichten