ADO boekt knappe zege

Zaterdag ging ADO op bezoek bij DSO in Klundert. Het team van coach Roel van de Rovaart had in de eerste wedstrijd van het seizoen een punt gehaald tegen Dijkvogels, terwijl de tegenstander met de volle buit terugkwam bij TOGO.

ADO startte voortvarend , Arie Koster en Bart van Westen zorgden voor een 2 - 0 voorsprong na twee minuten. SDO scoorde daarna tegen, maar de Seuters, die ditmaal zorgvuldig en rustig aanvielen, liepen uit naar een 6 - 1 voorsprong,voordat DSO de tweede treffer kon aantekenen.

Christel Naaktgeboren, Joost van der Have, Carola Heijden en Bart van Westen maakten het tiental vol, waar de thuisclub slechts tot twee doelpunten kwam, 4 - 10. In de laatste vijf minuten zette DSO een tandje bij in fysiek 'geweld' en dat resulteerde in de 7 - 10 ruststand.

Na de kantwisseling opende Bart van Westen de score en dit was eigenlijk al de nekslag voor de Klunderste formatie, die de frustaties, gevoed door het thuispubliek, botvierden op de onverstoorbaar leidende arbiter. ADO liep uit naar 8 - 14. In het verdere verloop van de wedstrijd bleef ADO geconcentreerd verdedigen en gecontroleerd aanvallen. Via tussenstanden van 9 - 16 en 11 - 20 werd uiteindelijk een 13 - 22 zege geboekt.

Opstelling en scores ADO: Arie Koster (3), Bart van Westen (7), Nathalie Kreeft, Christel Naaktgeboren (1), Joost van der Have (6), Arie Pieter Klootwijk (1), Myrthe Baars, Carola Heijden (4). Wissels: Selmer de Man en Tim Maijers, die zijn eerste minuten in de hoofdmacht mocht maken.

Komende zaterdag speelt ADO, dat nu op de tweede plaats staat, weer op vreemde bodem. Het gaat op bezoek bij het nog puntloze TOGO in Goes.

Meer berichten