STERKE START LEIDT 's-GRAVENDEEL NAAR WINST

De 3-0 eindstand stond maar liefst zesenzeventig minuten op het scorebord.

’s-Gravendeel startte voortvarend deze wedstrijd. Want de 1-0 voorsprong kwam al na achttien seconden op het scorebord. Direct na de aftrap zocht ’s-Gravendeel de aanval op. Vanaf rechts werd door Reinier Toes de bal voorgegeven. In eerste instantie kon doelman Johan Kroon nog een inzet keren, maar als een duveltje uit de doos was daar Marco Kruijthof de bij de tweede paal de snelle voorsprong voor ’s-Gravendeel aantekende.

En ’s-Gravendeel zette door, was het eerst Sven Akkerman die zijn ploeg verder op een grotere voorsprong kon helpen, hierna was het wederom Marco Kruijthof die doel trof. Na een snelle omschakeling spurtte Kruijthof door naar het vijandelijke doel. Met een uithaal verdween de bal via de paal achter doelman Kroon.

Binnen het kwartier had ’s-Gravendeel de smaak te pakken. Want alweer een aanval via rechts door Reinier Toes deed de bal toekomen bij Sven Akkerman. Hij legde de bal panklaar voor Jelle van der Starre die weinig moeite had om doelman Kroon voor de derde maal de gang naar het net te maken. Hierna leek ’s-Gravendeel genoegen te nemen met de 3-0 voorsprong en liet het initiatief wat aan De Jonge Spartaan. Maar de gasten konden niet echt een vuist maken. Zo ging een schot van aanvoerder Gerben Prins net naast.

’s-Gravendeel kon nog wel een aantal keren gevaarlijk worden, maar de inzetten van Job van der Vorm en Marco Kruijthof waren nu wel een prooi voor Johan Kroon.

Na de welkome warme thee probeerde De Jonge Spartaan voordeel te halen die de wind nu in de rug had. ’s-Gravendeel kon even niets anders doen dan tegenhouden. Zo zag wederom Gerben Prins vlak na rust de bal naast het doel verdwijnen. En ook Jordy Frank kon niet trefzeker zijn. Een hard schot van hem ging rakelings over de kruising. De ’s-Gravendeelse doelman Dennis Sleiffer kon ternauwernood redding brengen nadat een ingebrachte vrije trap via via in zijn handen belandde.

De Jonge Spartaan probeerde nog wel aan te zetten. Maar toen na drieënzeventig minuten Marc Peeman met rood de kleedmaker moest opzoeken was het hierna over bij De Jonge Spartaan.

’s-Gravendeel kon echter geen voordeel halen uit de man meer situatie. Tegen het eind van de wedstrijd kon het de score uitbouwen, maar ’s-Gravendeel was niet succesvol. De drie winstpunten waren wel een feit.

Volgende week de derby tegen FC Binnenmaas. Aanvang op Sportpark De Lange Weide is 14.30 uur.

Meer berichten