Oud-Beijerland reikt laatste Vrijwilligersspelden uit

Oud-Beijerland - Dit jaar was de laatste keer dat Gemeente Oud-Beijerland als zelfstandige gemeente Vrijwilligersonderscheidingen uitreikte. Het was bovendien de vijftiende keer dat dit werd gedaan. Een lustrum dat werd benut om ook oud-winnaars en oud-juryleden nog eens in het zonnetje te zetten.
De avond werd dan ook druk bezocht. In het verleden gingen spelden naar projecten als de EHBO, de Huttenbouw, Hulpdienst en Winterkostdag van, tegenwoordig, Welzijn Hoeksche Waard. Vrijwilligersprojecten die elke maand, of elk jaar zorgen voor gezelligheid en verbinding van mensen.
Er waren mensen die 'm ontvingen( voor een bepaalde organisatie, maar ondertussen allang weer elders actief zijn, zoals de heer Pieter Peeters, die van de Speelvlucht naar OSV en de Zwemclub ging, (meegroeiend met zijn gezin?) Of mevrouw Jos Bodegom die zich inzette voor het Rode kruis, de Zuidwester, de Overbrugging, het kerkwezen, en ga zo maar door. Van alle jaren waren wel mensen aanwezig.
Maar de avond stond vooral ook in het teken van de winnaars van dit jaar: twee vrijwilligers die een speld ontvingen voor hun brede inzet voor de samenleving en een plaquette voor een project. De spelden werden door de jury, bestaande uit Els van Gemeren, Frans Kraan en wethouder Harry van Waveren, uitgereikt aan mevrouw Nel Groeneveld-Boender voor haar jarenlange inzet voor Lokaal 2 en het werk dat ze doet in woonzorglocatie Rembrandt.
En aan de heer Joop Kosten die de droom van zijn kleinzoon om in Oud-Beijerland op een volwaardige manier te fietscrossen realiseerde en zorgde dat de vereniging floreert. De plaquette ging naar het project Oud de Kunst, dat in woonzorglocatie De Gravin zorgt dat mensen door middel van verschillende creatieve activiteiten bij elkaar worden betrokken.

Meer berichten