JAARWISSELING

TIPS VOOR DE JAARWISSELING

Oudejaarsavond is voor veel dieren een ramp.
Laat uw huisdier niet alleen op oudejaarsavond, gaat u de avond elders vieren en kan uw huisdier niet mee, breng het dan naar een dierenpension.

Kooidieren die buiten verblijven kunt u in deze periode beter in een schuur of garage laten overnachten. Een verdwaald stukje vuurwerk op de kooi zal zorgen voor grote angst en gevaar. Ook voor dieren die normaal in de wei staan is het uiteraard beter om oudejaarsavond binnen te overnachten.

Katten kunt u beter binnen houden in de periodes dat er vuurwerk wordt afgestoken. Zij kunnen zich uit angst gaan verstoppen waardoor ze mogelijk een zeer koude nacht buiten doorbrengen, of ze gaan in paniek op de loop waardoor ze ver van huis kunnen raken en de weg niet meer terug kunnen vinden.
Honden moeten aan de lijn worden uitgelaten, ook al luisteren ze normaal nog zo goed. Neem niet het risico dat uw hond schrikt en de benen neemt. Op oudejaarsavond kunt u de hond het beste nog even uitlaten enkele uren voordat het grote spektakel begint en daarna binnen houden.

Laat iedereen in huis er goed op letten bij het naar buiten gaan de deuren achter zich te sluiten. Een angstig dier heeft maar een kiertje nodig om te ontsnappen.

Gelukkig wordt men zich steeds beter bewust van al het gevaar voor de dieren, maar helaas moeten wij nog altijd rond de jaarwisseling meldingen verwerken en soms iemand op de hoogte brengen van een minder goede afloop. Een waarschuwing blijft dus zeker op z’n plaats.

Verder is het goed er rekening mee te houden dat u uw dier er geen plezier mee doet om het te verwennen met allerlei versnaperingen. Oliebollen zijn veel te vet voor dieren en de rozijnen zijn giftig voor honden. Ook chocola is giftig en soms zelfs dodelijk voor een dier.
Heeft uw dier hiervan gesnoept, bel dan direct uw dierenarts.

Mocht uw dier ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch vermist raken of ziet u een dier dat zijn huis kwijt lijkt te zijn, bel dan direct de Dieren Centrale 0186-603405

         Wij wensen mens en dier een prettige en veilige
         jaarwisseling en een goed en        
         diervriendelijk 2019

Meer berichten