Nico en Peet tekenen 1e partnerregistratie Hoeksche Waard

Oud-Beijerland - In de Burgerzaal van het gemeentehuis is woensdag 2 januari de allereerste partnerregistratie in de gemeente Hoeksche Waard getekend. De handtekeningen werden even over 12.00 uur gezet door Nico Giltay en Peet de Visser.

Dat gebeurde na het voorlezen van de akte en een toespraak van ambtenaar van de burgerlijke stand, Adri de Groot. In zijn toespraak verwoordde De Groot hoe hij haar karakteriseert als een 'Zoef de Haas' en zij hem als een 'denker en een hulpvaardige man'.

Bij de korte plechtigheid waren familieleden en vrienden aanwezig, en de twee kleinkinderen van Peet, Dave en Mike. Die namen, ondanks dat één van de twee nogal ziekjes was, de niet geringe taak op zich om de ringen aan te bieden.

Er is overigens helemaal niet bewust op aangestuurd om de eerste te zijn in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. 'We wilden om allerlei redenen wel in 2019 ons samenzijn bekrachtigen, maar we hoorden pas recent van Adri dat we de allereersten zijn van de nieuwe gemeente', vertelt Nico, 'en dat maakt het natuurlijk wel extra bijzonder.' Dat beaamt ook Peet. 'Dit is zeker een extra leuk gevoel.'
Ook Adri de Groot noemt het een gedenkwaardig moment dat hij de allereerste verbintenis voor de nieuwe gemeente mag bekrachtigen. Na de feestelijke ondertekening werd er gefeest in Zwijndrecht.

Een reisje zit er nog even niet in, maar staat wel op de planning. 'Eerst maar eens dozen uitpakken', lacht Peet, 'ik woonde in 's-Gravendeel en ben vorige week bij Nico ingetrokken in Maasdam.'
(tekst/foto: Conno Bochoven)

Meer berichten