IJverig drietal haalt 222 kerstbomen op !

Oud-Beijerland - Afgelopen weken hebben de kinderen in de wijk Poortwijk niet stil gezeten. De vrienden Thom, Jelte en Sander hebben bij veel huishoudens de kerstboom opgehaald. Dit allemaal voor de kerstbomen inzameling die op 3 januari plaats zou vinden.


Dat vroeg een goede voorbereiding. Er werd een brief opgesteld door de kinderen zelf. Deze brief werd als het even kon persoonlijk afgegeven en anders door de brievenbus gedaan. Een hele administratie met notities wie er toezegging had gedaan en wanneer de boom dan opgehaald kon worden. Na de kerst werd er continue gesleept met bomen. 3 tuinen lagen helemaal vol!
En het was een echte strijd dit jaar, aangezien er veel concurrentie was. Maar de kinderen hadden er lol in en waren lekker bezig. Het drietal heeft wel wat hulp gehad van de broertjes Finn en Ilco, zusje Ester en buurkinderen Daan en Bent.


Hun inzet werd beloond. Uiteindelijk zijn er in het totaal 222 bomen opgehaald door de gemeente. Per boom hebben ze 0,50 cent gekregen. Een leuk zakcentje wat ze met elkaar gaan delen.

Meer berichten