Foto:

Oergezellige Nieuwjaarsreceptie Badminton Smashing Maasdam

Maasdam - Het was weer een oergezellige topdrukte op de Nieuwjaarsreceptie van Badminton Smashing Maasdam (B.S.M.), de 41e alweer, die in Duyvesteyn, Maasdam, gehouden werd. Elk jaar is de opkomst verbazingwekkend. Voorzitter Michel Schellen deelde mee dat het record oliebollen verkoop weer gebroken is. Fijn voor de clubkas.
Minder fijn was de aankondiging, dat Sonja van der Hooft Dirkse stopt, na 24 jaar, ook een record, om haar garage ter beschikking te stellen voor het bakken van vele duizenden oliebollen. Het was altijd heel gemoedelijk en gezellig bij haar, de oliebollen nog warm, erwtensoep, tomatensoep, nasi, koffie, gastvrijheid etc., voor de oliebollen bakkers en verkopers. Maar na 24 jaar is het niet zo verwonderlijk, dat het stokje wordt over gedragen. Het zal wel anders zijn op een nieuw adres oliebollen te bakken.

De leden van B.S.M. hebben altijd veel bewondering voor haar en Peter, haar echtgenoot, gehad voor de manier, waarop zij hun mooie huis afstonden voor het bakken van de oliebollen en de rommel, de stank, de tientallen verkopers die in- en uit liepen….. Michel Schellen, voorzitter van B.S.M. en Henk Dirkse, haar broer, hebben haar en Peter op de oliebollenbakavond zelf, na afloop, bedankt voor hun gastvrijheid. De leden willen haar op deze wijze eer bewijzen voor al die jaren van gastvrijheid en opoffering.
Als zij niet op vakantie was geweest tijdens de Nieuwjaarsreceptie, was zij zeker op het schild gehesen en toegezongen….. Een historische periode is afgesloten. Sonja en het oliebollen bakken bij haar thuis... Zij en alle vrijwilligers verdienen een lintje voor de manier, waarop zij B.S.M. vooruit helpen en waarvoor de leden haar en de vrijwilligers zeer dankbaar zijn.

Geïnteresseerd in deze leuke sportieve en sociale club? Kom dan een keer op dinsdagavond gezellig gratis spelen. Zie ook: www.smashingmaasdam.nl.

(tekst/foto: Kees de Vries)

Meer berichten