Wandelaars op de Peerdegaerdt
Wandelaars op de Peerdegaerdt (Foto: Landgoed de Peerdegaerdt)

Verbinding tijdens de kerstdagen - Kerstwandeling 2018

Strijen - Op Tweede Kerstdag 2018 organiseerde de Gouden Driehoek van Strijen een kerstwandeling door de polders Hoeksche Waard. Tijdens deze kerstwandeling liepen een kleine 200 deelnemers mee. De wandeling stond in het teken van verbinding tijdens de kerstdagen. De start was om 11:00 uur bij de Maria hoeve te Strijen.

Route

Deelnemers aan de wandeling volgden een route van 5, 10 of 15 kilometer door de polders van de Hoeksche Waard. Hierdoor was de wandeling geschikt voor ervaren en minder ervaren wandelaars. Alle deelnemers kwamen op deze manier langs de Mariahoeve, Buitenplaats land van Es en de Peerdegaerdt om zo de Hoeksche Waard op een andere manier te ontdekken. De organisaties die samenwerken als de Gouden Driehoek organiseren deze kerstwandeling elk jaar. Inmiddels is de kerstwandeling een bekende activiteit tijdens de kerstdagen in de Hoeksche Waard.

“Ik wilde de dag met mijn familie doorbrengen, maar de hele dag aan tafel zitten vind ik ook zowat.”, vertelde een wandelaar. “Dit is een hele leuke activiteit, omdat je even een frisse neus kan halen en een kijkje kan nemen bij leuke interessante organisaties. En mijn hond mag ook mee. Dat is voor haar heel erg fijn.”

De dag is drukbezocht door wandelaars uit heel Zuid-Holland, waarbij interessante gesprekken tot stand kwamen. Het was een geslaagde editie van de kerstwandeling.

Eenzaamheid en verbinding
Eenzaamheid tijdens de kerstdagen is een probleem onder veel Nederlanders. De Gouden Driehoek vindt het heel erg belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan vereenzaming onder alle doelgroepen. De kerstwandeling nodigt mensen uit om samen op te lopen en brengt wandelaars in verbinding met elkaar tijdens de feestdagen.

Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek van Strijen bestaat uit de voormalig agrarische bedrijven De Maria Hoeve, Buitenplaats Land van Es en Landgoed De Peerdegaerdt. Deze drie initiatieven vinden elkaar op het gebied van welzijn, educatie, zorg en recreatie in een natuurlijke omgeving, waar rust, ruimte en groen centraal staat. Als de Gouden Driehoek trekken zij gezamenlijk op in de toekomstige ontwikkeling van het buitengebied in Strijen.

Op elk erf tijdens de route was het mogelijk om even rond te kijken en pauze te houden. Zo was de start bij De Maria Hoeve. Hier kon je een rondje over het terrein lopen en gezellig met elkaar sjoelen. Op de buitenplaats Land van Es konden de wandelaars op de authentieke binnenplaats een verse kop soep krijgen, de dieren liepen op het erf gezellig los, bij de vuurkorven kon je je warmen en in de warme binnenruimte lag een kaarsen labyrint. Het labyrint liepen de deelnemers om even stil te staan bij elkaar. Ook waren er verschillende tafereeltjes in kerst sfeer te zien.

Op De Peerdegaerdt werd er naast thee, koffie en het Peerdegaerdts sapje, ook warme chocomel en glühwein geschonken en kon er een wandeling gemaakt worden over het landgoed. Hier maakten de wandelaars kennis met de befaamde knuffelvarkens. De wandeling eindigde weer bij De Maria Hoeve.
Activiteiten en evenementen van deze organisaties voor 2019 zijn terug te vinden op de Facebook-pagina’s van de organisaties binnen de Gouden Driehoek.

Meer berichten