Sjanie van Nugteren werd door het bestuur van D.O.S. in de bloemetjes gezet. De sympathieke 80 jarige is maar liefst 70 jaar lid van de gymnastiekvereniging. (foto: Arie Pieters)
Sjanie van Nugteren werd door het bestuur van D.O.S. in de bloemetjes gezet. De sympathieke 80 jarige is maar liefst 70 jaar lid van de gymnastiekvereniging. (foto: Arie Pieters)

Sjanie is al 70 jaar lid van gymclub D.O.S.

's-Gravendeel - In de kantine van sporthal De Schenkel in 's-Gravendeel werd maandagavond 28 januari de nieuwjaarsreceptie van gymnastiekvereniging D.O.S. (Door Oefening Sterker) gehouden. Op zich natuurlijk al een feestelijk gebeuren, maar voor één van de leden zou deze avond extra feestelijk gaan verlopen. Er kon namelijk een jubileum worden gevierd en niet zo maar eentje. 

Het is tegenwoordig al heel bijzonder als iemand 25 jaar lid is van een club, vereniging of stichting. En een heel enkele keer komt het nog voor dat er mensen 'opduiken' die zelfs 50 jaar, een halve eeuw dus, hun vereniging of stichting trouw zijn gebleven. Maar in 's-Gravendeel bleek er voor de tweede keer in goed tien jaar tijd iemand te zijn die daar nog eens met 20 jaar 'overheen' gaat en dus dit jaar maar liefst 70 jaar (!) lid is van 'hun' club.

80 jaar jong

Sjanie van Nugteren, inmiddels 80 jaar jong, mag dit jaar dus dit unieke jubileum vieren. Eerder was in 2013 ook een ander lid van D.O.S. al 70 jaar aan de vereniging verbonden. Dat zegt ook wel iets over hoe trouw de leden van deze gymnastiekvereniging zijn. Voorzitter Rob Stolk viel de eer te beurt om Sjanie van Nugteren in de bloemetjes te zetten, maar daar bleef het niet bij. Sjanie kreeg ook een fraaie schaal met gegraveerde tekst, een keurig ingelijste foto-collage en een hanger.

Aangezien zowel de overige leden als het bestuur alles goed geheim had gehouden, was het voor Sjanie een verrassing dat ze zo in het zonnetje werd gezet: 'Het is hartstikke leuk allemaal. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er zelf helemaal geen erg meer in had dat ik al zolang lid ben. Ik ben op mijn tiende lid geworden en dat altijd gebleven.' 

Jubilerende vereniging

Maar Sjanie van Nugteren is dit jaar niet de enige jubilaris. Ook de gymnastiekvereniging zelf heeft een jubileum te vieren. D.O.S. bestaat in 2019 namelijk 100 jaar. En het gaat in alle opzichten goed met de vereniging, want niet alleen beschikt men over een groep hele trouwe leden, het ledenaantal zit inmiddels rond de 200. En daar zitten mensen van alle leeftijden tussen.
Voorzitter Rob Stolk mocht tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie  ook nog een nieuw bestuurslid verwelkom, ook al iets waar tegenwoordig veel stichtingen en verenigingen met enige 'jaloezie' naar zullen kijken, want het wordt er zeker niet makkelijker op om vrijwillige bestuurders te vinden. D.O.S. mag dan ondertussen wel een eeuw oud zijn, het is allesbehalve een vereniging waar de tijd stil heeft gestaan.
Men timmert ook qua publiciteit aan de weg en men is uiteraard in deze moderne tijd ook aanwezig op de sociale media, zoals facebook. En wie zelf lid wil worden van D.O.S. kan op de overzichtelijke website alle relevante informatie vinden: http://gymdos.nl/

(Tekst: Arie Pieters)

Meer berichten