Scooby.
Scooby. (Foto: De Dierenstee)

Scooby is een hele lieve en sociale hond

Numansdorp - In rustige periodes helpt De Dierenstee andere dierenopvangcentra door een paar dieren van hen over te nemen. Onlangs verhuisden er daarom weer twee honden en enkele katten naar de Hoeksche Waard.

Een van hen is de ruim vier jaar oude kruising Scooby. Hij kwam in verwaarloosde toestand de opvang van Amsterdam in na een inbeslagname. Zijn vorige baas zorgde helaas niet goed voor Scooby en dat was hem duidelijk aan te zien. Inmiddels is Scooby goed opgeknapt, hij is aangekomen, en ook qua gedrag merk je niets van het vervelende verleden van Scooby.

Blij van wandelen

Speuren en spelen vindt hij leuk en met een wandeling maak je Scooby ook blij. Scooby drinkt heel veel en doet lang over een plas. Daar is geen (medische) oorzaak voor gevonden, wellicht heeft dit ook met zijn verwaarlozing te maken. Het alleen thuis zijn worden opgebouwd en kan Scooby af en toe flink trekken tijdens een wandeling. Ga je hiermee aan de slag en steek je veel tijd in Scooby, dan wordt hij zeker je beste vriend.

Meer informatie

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 0186 – 655 150, info@dierenstee.nl, www.dierenstee.nl. Openingstijden: Maandag: 11.00 tot 15.00 uur, Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 tot 15.30 uur.

Meer berichten