Foto:

Olav Kooij schaatst naar 2x zilver op NK

Numansdorp - Terwijl de internationale schaatstop dit weekend in Hamar om de medailles streden, deden de schaatstalenten van Nederland dit tijdens het NK Allround in Groningen. Numansdorper Olav Kooij (17) heeft op NK allround voor junioren in Groningen 2x de zilveren medaille veroverd.
Op het zware ijs, met koude lucht reed Olav naar de 2 e plaats op de 3 kilometer. Het toernooi werd afgesloten met een Mass Start. Na een spannende strijd kwam Olav na 10 ronden net te kort in de finish. Met een seconden strijd die past bij een NK sprint pakte Remo Slotegraaf het goud (5:14:17) en was zilver voor Olav in een tijd van 5:14:24. Ivo de la Porte maakte het podium compleet en won brons.
Ploeggenoot van het RTC Zuid Jarle Gerrits won een mooie zilveren medaille in het eindklassement, met voor Olav een 6 e plaats. Kayo Vos uit Puttershoek reed een sterk toernooi maar werd gediskwalificeerd op de 500 meter.
Hoewel het schaatsseizoen nog doorloopt tot eind maart was het NK Olav zijn laatste wedstrijd. "Een mooie afsluiting van een goed seizoen" zegt Olav die in december ook als 2e eindigde op de 3 kilometer op het Nederlands Kampioenschap afstanden in Enschede. De 17 jarige VWO scholier zit vandaag weer in de schoolbanken van de Willem van Oranje. Vrijdag vertrekt Olav met zijn fietsploeg voor een week trainen in Spanje. Na een week gewoon school, staat er die week erop weer een trainingskamp in Papendal op het programma met de Nederlandse selectie junioren wielrennen waar Olav dit jaar deel van uit maakt.

Meer berichten