Marijn de Wit zilver op het N.K. Atletiek Indoor

Oud-Beijerland - Atleet Marijn de Wit van A.V. Spirit heeft tijdens het NK indooratletiek voor junioren in Apeldoorn op
verrassend wijze een 2e plaats behaald op het onderdeel hoogspringen.
Afgelopen weekend heeft een kleine delegatie van AV Spirit deelgenomen aan het NK indooratletiek in het Omnisportcentrum te Apeldoorn. A junior Marijn de Wit behaalde ook tot eigen verrassing het zilver op het onderdeel hoogspringen met een nieuw persoonlijk record van1,86 meter. In een vreemde wedstrijd viel de een na de andere hoger geclassificeerde atleet af.
Vele hadden duidelijk te maken met een gemis aan wedstrijdritme.
De Wit zelf had deze winter al wel 2 wedstrijden ter voorbereiding gesprongen en die voorbereiding betaalde zich goed uit. In de serie sprongen had de Wit nog wel 1 hapering op 1,81 meter, maar liet daarna tijdens de eerste poging op 1,86 meter een perfecte sprong zien. Met nog slechts 4 springers in competitie stond de Wit zelf even op een 1e plaats. De eerstvolgende hoogte van 1,91 meter (de Wit zelf heeft een lengte van 1,81 meter) was voor nu te veel, alhoewel de 3e poging zeker perspectief toont.
Omdat de 2 andere springers er niet in slaagden de 1,91 te overwinnen, kon de Wit zich toch garanderen van een zilveren medaille.
B juniore Denise van der Linde behaalde op de 60 meter sprint een mooi persoonlijk record van 8,44 seconde. Van der Linde ging als 40e atlete de wedstrijd in. Ze werd uiteindelijk 30e met een mooie persoonlijke record. Ze heeft een drukke week achter de rug vanwege haar opleiding.
Marijn de Wit had zich ook nog gekwalificeerd voor de 60 meter horden op de zondag. Ondanks een lichte blessure weerhield het hem er niet van om aan dit onderdeel mee te doen.

Meer berichten