Wedstrijd Nikantes-Ventura Sport
Wedstrijd Nikantes-Ventura Sport (Foto: Ventura Sport)

Moeizaam optreden Ventura Sport goed genoeg voor ruime overwinning

De korfballers van Ventura Sport gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij Nikantes in Hoogvliet. Na een moeizame wedstrijd waarin Ventura zeker niet optimaal presteerde, gingen de punten uiteindelijk wel mee naar Strijen. Ventura Sport won ruim met 12-22.

Ventura Sport, met Nienke Brugts voor de eerste keer dit seizoen startend in de basisopstelling, kwam moeizaam uit de startblokken in Hoogvliet. Hierdoor kon Nikantes tot 3-3 bijblijven, maar een betere fase van de Strijenaren halverwege de 1e helft zorgde vervolgens voor een 4-8 voorsprong. Die marge werd tot de rust nog uitgebouwd naar 6-13.

De eerste de beste Ventura aanval na rust leverde ook direct de 6-14 op, maar het spel van Ventura bleef slordig. Zo kon Nikantes bij 8-16 met 3 doelpunten op rij het verschil weer terugbrengen naar 11-16 en dreigde het nog even onnodig spannend te gaan worden. Een time-out voor Ventura brak de Hoogvlietse opleving en zorgde weer voor wat meer scherpte aan Strijense kant. Zodoende eindigde de wedstrijd uiteindelijk toch met een ruime overwinning: 12-22.

Ventura-coach Marcel Versteeg: “Nee, dit was zeker niet onze beste wedstrijd dit seizoen. Combinaties liepen net soepel, de passing was nu en dan erg slordig en datzelfde geldt voor de schotkeuzes die we maakten. Desondanks winnen we met 10 doelpunten verschil, scoren we meer dan 20 doelpunten in een uitwedstrijd en zijn we na 8 wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. Dus we moeten het ook niet erger maken dan het is. We zijn nu een paar zaterdagen vrij en dan gaan we ons opladen voor de laatste 4 duels deze zaalcompetitie.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Leanne Brugts 4x, Siebe Buitendijk 4x, Lennert Leunis 3x, Arco Dalm 2x, Nienke Brugts 2x, Marlissa Seton 2x, Lotte Buitendijk 2x, Arnold in ’t Veld 2x, Jurrian Quist 1x.

Stand 4e klasse J:
1. Ventura Sport 8-16
2. Gemini 7-12
3. Olympia (S) 8-10
4. Thor (R) 7-8
5. Sperwers 8-4
6. Nikantes 8-2
7. 't Capproen 8-2

De komende 3 zaterdagen is Ventura Sport vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 9 maart, Ventura Sport speelt dan uit tegen Olympia, in Spijkenisse. Aanvang 19:50 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden