Foto: J.H de Vroet

Dissidenten eert Jan Windey en schenkt Cavent 1000 euro

Heinenoord – Vrijdagavond 8 februari zat de kantine van de Marian Tolenaars Sporthal helemaal vol, voor de wat later gekomen politici, wethouder Paul Boogaard, Karoline Vorthoren en Erik Meijer (CDA) was zelfs geen plaats meer en zij moesten vanaf de "zijlijn" toekijken. Het betrof hier de speciale Bingoavond t.b.v. Stichting Cavent en het naderend afscheid van directeur Jan Windey georganiseerd door zaalvoetbalvereniging Dissidenten.
Bij de huldiging kreeg Jan Windey van iedere aanwezige speler een presentje. De gedreven Dissidenten voorzitter Jan Tolenaars hield een gevoelig maar prachtig betoog: "Onder jouw bezielende leiding is Cavent uitgegroeid tot een grotesStichting met prachtige locaties zoals in Numansdorp, Strijen, 's-Gravendeel en Mookhoek. En dan straks de kroon op het werk het unieke project Stougjeshof, waarbij een dankwoord aan de belangrijkste investeerder de heer Jan Schep niet mag ontbreken".
Windey werd bekroond met een beeldje van een blauwe koe, een geschenk dat relatief is verbonden aan het logo van Dissidenten, een oorkonde met daarop de tekst 'Jan Windey een maatschappelijk sociaal mensenmens' en tot slot kreeg hij een schenking van 1000 euro voor het Marian Tolenaars Fonds.
In zijn dankwoord sprak Windey over het wederzijds respect en wist hij direct waarvoor het geld zal worden gebruikt: "Het voetbalveldje bij Cavent De Lindehoeve is al jaren een knollentuin, we gaan er met dit geld een prachtig voetbalveld van maken. Het zal worden geopend met een wedstrijd tussen Dissidenten en De Lindehoeve". De aanwezige politici zagen alles met genoegen aan.
(foto: J. de Vroet)

Meer berichten