Uitstapje naar Den Haag. (foto: Joris Buitendijk)
Uitstapje naar Den Haag. (foto: Joris Buitendijk)

Historische Vereniging Oud-Beijerland bedankt actieve leden

Oud-Beijerland - Woensdag 6 maart heeft de Historische Vereniging Oud-Beijerland haar actieve leden getrakteerd met een uitstapje naar Den Haag. Volgens voorzitter Pieter Jan in `t Veld wil het bestuur deze actieve leden bedanken. "Sommige leden zijn al jarenlang belangeloos actief met de bezorging van het huisorgaan "Beijerlandsche Berichten", als bestuurslid of met het bijhouden van krantenartikelen voor het archief van de vereniging".

In Den Haag aangekomen werd eerst een kopje koffie met iets daarbij genuttigd. Daarna stond een bezoek aan het Mauritshuis op het programma, waar een tweetal gidsen de leden langs de topstukken en de expositie over Rembrandt leidde.

Na een lunch te hebben aangeboden vertrok het gezelschap richting de Koninklijke stallen om een bezoek te brengen aan het Koninklijk Huisarchief. Waar de leden een unieke rondleiding kregen langs de Koninklijke verzamelingen. Daar zag men onder andere de inhuldigingsjurk van toenmalig Koningin Beatrix.

Kostuums van Prins Hendrik, kleding van Koningin Emma, maar ook veel zilverwerk, serviesgoed. En andere cadeaus die de Koninklijke familie in de loop der jaren heeft ontvangen. Na afloop ontving het gezelschap nog een boekje met wetenswaardigheden. De dag daarna kreeg de vereniging nog een aantal digitale opname van schilderijen die van stadhouder Willem IV zijn gemaakt door de in Oud-Beijerland geboren schilder Philip van Dijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden