Foto:

Band Emily the Young Ones brengt weer even leven in vervallen Posthoorn

Puttershoek - Voor het eerst in jaren galmde er zaterdag 9 maart weer muziek rond in de al jaren verlaten Posthoorn in Puttershoek. Voorbijgangers hoorden door de kieren van de dichtgetimmerde ramen de opnames van 'Screaming Walls', het nieuwste nummer van de Puttershoekse band Emily the Young Ones.
'Het pand staat al jaren leeg en stort langzaam in elkaar. Wij vinden dat zó zonde dat het inspiratie gaf voor een nummer. Het is een eigenlijk een ode aan alle oude gebouwen die het zwaar hebben door slecht onderhoud,' aldus gitarist van de band, Jeroen van der Vlis.
'Na het uitwerken van het nummer kwamen we al snel op het idee om de Posthoorn er echt in te betrekken. Een belletje naar de eigenaar maakte dit mogelijk, hij deed graag de deur voor ons open. Wat we aantroffen paste meer dan perfect bij ons nummer! De oude bowlingbaan, waar zoveel mensen fijne avonden hebben beleefd, lag nog bezaaid met kegels, ballen en zelfs bowlingschoenen'.
De komende periode worden de beelden uitgezocht en verwerkt tot een clip.

De band heeft gelijk een verzoek: als er nog mensen zijn die beelden hebben van ín de Posthoorn uit de hoogtijdagen, dan ontvangt de band die graag! Wellicht kunnen ze verwerkt worden in de videoclip. Sturen kan naar: emilytheyoungones@outlook.com of via hun Facebook of Instagram paginas.
Op zaterdag 23 maart treedt Emily the Young Ones op in Oud-Beijerland, in café Het Krijgertje aan de Beijerse Hof. Uiteraard komt Screaming Walls daar voorbij, samen met eigen werk van hun CD Island Life, geïnspireerd op de Hoeksche Waard, en covers van allerlei bluesrock nummers.
(foto Adrian de Graaf)

Meer berichten