Leen-Jan van der Meer spreekt de gemeenteraad toe
Leen-Jan van der Meer spreekt de gemeenteraad toe

Jongeren willen studentenwoningen

Het voormalig gemeentehuis van Cromstrijen in Numansdorp is een prachtige locatie om studentenwoningen in te realiseren. Leen-Jan van der Meer sprak dinsdag in bij de gemeenteraad namens een groep jongeren uit de Hoeksche Waard. Van der Meer studeert zelf in Rotterdam en zette een poll op Instagram. Daarop reageerden 213 jongeren, waarvan er 155 graag een studentenwoning in de Hoeksche Waard willen. Van der Meer: “ Er wordt verwacht dat je in de stad gaat wonen bij je studie, terwijl vrienden, verenigingen, familie en relaties zich hier bevinden. Ik denk dat iedereen erbij gebaat is als de Hoeksche Waard zo aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt voor jongeren.”

Hij pleitte voor studentenwoningen met een gedeelde keuken of badkamer, om het zo goedkoop mogelijk te houden. “Er zijn voor een student zonder vast inkomen amper woningen te vinden.”

Karoline Vorthoren, fractievoorzitter van het CDA is enthousiast over het plan: “Het mooie is dat dit idee vanuit de jongeren zelf komt. Naast het idee voor studentenwoningen zijn er ook inwoners die graag een Huiskamer van het dorp willen. De jongeren gaan met hen in gesprek om gezamenlijk een groter plan te bedenken.” Vorthoren denkt dat het pand ook geschikt kan zijn voor werkplekken voor startende ondernemers: “Units voor jonge innovatieve zzp’ers zouden een mooie aanvulling zijn op de ideeën die er nu al leven.”

Van der Meer gaat binnenkort om tafel met een ideeënmakelaar van de gemeente om zijn plannen verder toe te lichten: “Het blijft dan een pand met openbare bestemming, en als we er voor meerdere groepen wat moois in kunnen realiseren geven we de inwoners iets tastbaars terug voor de recente herindeling.”

Meer berichten