Nieuwe magnolia's naast Hervormde Kerk in 's-Gravendeel

's-Gravendeel - Er komen hoogstwaarschijnlijk nog deze maand drie nieuwe magnolia's terug naast de Hervormde Kerk in 's-Gravendeel. De oude bomen werden begin deze maand per abuis gekapt. Dit gebeurde tijdens werkzaamheden voor het zogenaamde Centrumplan. 

Na de kap reageerden enkele boze buurtbewoners en ook andere inwoners van 's-Gravendeel, die zich vorig najaar nog sterk hadden gemaakt voor het behoud van deze drie magnolia's. Nadat enkele mensen het bericht over de kap van de drie bomen hadden gedeeld via de sociale media volgden nog tientallen boze reacties van met name inwoners van het dorp en ook van diverse kerkgangers. Ook Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior vond het uiteraard jammer dat de magnolia's zijn gesneuveld. Inmiddels is duidelijk dat de fout aan een interne communicatiestoornis bij de gemeente Hoeksche Waard was te wijten. 

Men benadrukt dan ook dat het hier geen fout van de aannemer betreft. Verder geeft  de gemeente via een woordvoerder aan dat men de gang van zaken zelf ook betreurt. 

Drie nieuwe magnolia's

De gemeente zal op korte termijn op zoek gaan naar een drietal geschikte magnolia's, die ook qua formaat al een beetje aansluiten op het oude drietal dat gekapt is. Als alles meezit zouden de drie nieuwe bomen nog in maart aangeplant kunnen worden. Hierdoor komt  dan hopelijk al in de aanstaande lente weer een beetje het beeld terug van bloeiende magnolia's naast de Hervormde Kerk. Een buurtbewoonster reageerde alvast positief: 'Het blijft zonde, maar op termijn gaat het er dan hopelijk weer net zo uitzien zoals wij het al die jaren hebben gekend. Het was in de lente altijd zo'n mooi gezicht en het hoorde ook echt bij de kerk vond ik.' Ook de bomenwerkgroep is blij dat er nu snel werk van gemaakt is om herplant te realiseren en hoopt dat de nieuwe magnolia's goed aan zullen slaan.
(tekst en foto: Arie Pieters)

Meer berichten