Korfballers Korbatjo 1 kampioen

Korbatjo behaalt kampioenschap

Oud-Beijerland - Na bijna 8 jaar heeft Korbatjo weer een kampioenschap mogen vieren. In de 3e klasse G werd zaterdag de titel in de zaal behaald tegen het op de tweede plaats staande ADO uit 's Gravendeel. In een volle sporthal in het Seuterdorp, dat blauw-geel kleurde, in plaats van het blauw-wit van de thuisploeg, liet Korbatjo direct zien waarom het afgetekend bovenaan stond. ADO, dat moest winnen om in de race te blijven voor promotie, wilde de eerder opgelopen nederlaag in Oud-Beijerland wegpoetsen en het kampioensfeest van Korbatjo maar wat graag met minimaal een week uitstellen.

Ruby Vermaas en Boy Bakhuizen openden de score voor de Agrimarkt formatie, maar ADO wist in de beginfase langszij te komen en mocht even aan een voorsprong ruiken (4-3). Een mooie doorloper van Alex de Reus betekende de gelijkmaker en vanaf dat moment domineerde Korbatjo het duel, dat onder leiding stond van de goed fluitende Arthur Buitendijk uit Strijen. Naast Bakhuizen en De Reus had ook Carlo van Veen voor de rust het vizier op scherp staan en hij zorgde er voor dat het team van coach Paul Vink met een comfortabele 6-11 ruststand de kleedkamer opzocht.

Direct na rust liet Boy Bakhuizen nogmaals zijn waarde zien voor Korbatjo door van afstand te scoren en vergrootte daarmee het verschil tot zes doelpunten. Ondanks die grote achterstand bleef ADO erin geloven en knokte zich terug tot 9-12 en 12-14. Het thuispubliek ging er nog eens goed voor zitten, maar aanvoerder Dennis de Wit pakte zijn verantwoordelijkheid en bracht Korbatjo via een benutte strafworp en een afstandsschot weer op vier punten verschil. Die klap kwam de thuisploeg niet meer te boven en met een benutte vrije bal van Bakhuizen werd de eindstand van 16-21 bereikt, waarna er een groot Beijerlands feest in 's Gravendeel losbarstte.

In een zware poule, met veel tegenstanders die aan elkaar gewaagd waren, heeft Korbatjo bewezen het meest constante team geweest te zijn en liet in het tweede deel van de zaalcompetitie ook zien als ploeg gegroeid te zijn. Zodanig zelfs, dat aanvoerder en schutter Rikkert Huisman, die de afgelopen weken geblesseerd aan de kant moest blijven met een gebroken middenvoetsbeentje, met een gerust hart vanaf de zijkant de wedstrijden van zijn team kon volgen.

Na de felicitaties van onder andere voorzitter Kelly de Vos en nog een bescheiden feestje in de sporthal, toog de gehele selectie naar Oud-Beijerland om daar met elkaar te gaan eten. Daarna werd het feest nog eens dunnetjes over gedaan op de reeds geplande Carnavalsavond van de club in Het Trefpunt.

Zaterdag 23 maart spelen Korbatjo 1 en 2 de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Dijkvogels. Voor Korbatjo 2 is dit nog een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Het team van coach Vincent Huisman neemt de bal uit om 18.40 uur en de hoofdmacht treedt daarna aan om 20.05 uur.

De schutters bij Korbatjo waren: Boy Bakhuizen (6x), Dennis de Wit (5x), Alex de Reus (4x), Carlo van Veen en Ruby Vermaas (beiden 2x), en Anouk vdr Kraan en Eliza Adrichem (beiden 1x)

Meer berichten