Seuteractie en muziekles van Showkorps Juliana

SHOWKORPS JULIANA OP DE BOUWSTEEN

De afgelopen twee weken hebben een aantal leden van Showkorps Juliana op Basisschool De Bouwsteen in s-Gravendeel in de groepen 3 tot en met 8 een muziekles verzorgd. Dit deden zij in samenwerking met Muziekschool Hoeksche Waard.

Tijdens de lessen werd er uitleg gegeven over het verschil tussen koper-, hout- en snaarinstrumenten. En na het beantwoorden van de vragen die sommigen kinderen hadden, was het tijd voor een kwis. Met de ogen dicht moesten de leerlingen, puur op het gehoor, de verschillende instrumenten herkennen.

Tot slot mochten de kinderen een instrument naar keuze uitproberen, wat soms verbaasde reacties opleverden. Iedereen kreeg, soms met een beetje hulp, flink geluid uit de trompet, bariton, saxofoon of dwarsfluit.

Nu het muziekproject is afgelopen kunnen geinteresseerde muzikanten in de dop zich op school opgeven voor 10 proeflessen. De lessen worden op school gegeven en worden feestelijk afgesloten met een miniconcert, waarbij het doel is dat alle leerlingen die de proeflessen hebben gevolgd hier echt meespelen op het instrument van hun keuze. Deze feestelijke afsluiting zal begin juli op De Bouwsteen plaatsvinden.

SEUTERACTIE

Showkorps Juliana zal vrijdag 12 april haar jaarlijkse seuteractie houden. De leden zullen vanaf ongeveer 15:00 uur deze typisch s-Gravendeelse lekkernij huis-aan-huis in het seuterdorp verkopen.

Ook kunt u halverwege de middag terecht in Ons Gebouw aan de Roodenburg Vermaatstraat 21 voor een vers gebakken portie seuters. Doe dit als u zeker wilt zijn van peuters, want op=op. Een portie seuters kost u 2,00 en U steunt hiermee het instrumentenfonds van de vereniging.

Zaterdag 13 april haalt het korps in s-Gravendeel het oud papier op. Zet u uw papier vr 8:00 uur goed gebundeld, bv. in een doos, aan de straatkant. Overigens kunt u elke maandagavond, tussen 18:30 uur en 20:00 uur, uw papier ook bij onze papiercontainer brengen. Deze staat aan de Dirk Barthweg, links achterin de straat het terrein op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden