Nieuwe muurschildering in 't Weegje

Nieuwe muurschildering in 't Weegje

's-Gravendeel - Het begon enkele jaren geleden met een muurschildering in één van de huiskamers van Verzorgingshuis Immanuël, de 's-Gravendeelse locatie van Zorgwaard. Een medewerkster van de huiskamers kwam met het originele idee om de ruimten, waar nogal wat 'witte muren' waren, op te laten fleuren door een plaatselijke kunstenares. En dus ging Astrid Stooker daar aan de slag.

De reacties waren zonder uitzondering positief. En mede daardoor werd al snel duidelijk dat er misschien meer mogelijk was voor wat betreft de muurschilderingen van Astrid. Vorig jaar kwam een metershoge afbeelding gereed even voorbij de receptie van Immanuël, op de eerste verdieping.
Deze fraaie muurschildering bracht de Kreek en het in 's-Gravendeel welbekende 'doktershuis' in beeld. En deze maand heeft de kunstenares, die overigens familie is van de enkele jaren geleden overleden, bekende kunstschilder Dirk Stooker een derde project afgerond. Dit keer werden twee muren in de wachtruimte bij de tandartsen- en de fysiotherapiepraktijk voorzien van een prachtig kunstwerk.
Deze keer is de watertoren de belangrijkste blikvanger geworden. En daarmee zijn inmiddels al drie historische en kenmerkende gebouwen (de Hervormde Kerk werd als eerste vereeuwigd bij de huiskamers) nu als muurschildering te zien in Dienstencentrum 't Weegje/Verzorgingshuis Immanuël. Stuk voor stuk zijn de fraai geschilderde afbeeldingen aanwinsten voor het Dienstencentrum.
En voor mensen die de wisselende expositie, of de foto-expositie van de Historische Vereniging 's-Gravendeel in 't Weegje bezoeken is het een aanrader om meteen ook de muurschilderingen van Astrid bij de wachtruimte op de eerste verdieping en naast de receptie eens te gaan bewonderen.
(tekst en foto: Arie Pieters) 

Meer berichten