Kippenrenners organiseren Mini-Roparun

Hoeksche Waard - De komende weken wordt door circa 700 leerlingen van basisscholen in de Hoeksche Waard een Mini-Roparun gelopen, een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Roparun van 8 t/m 10 juni. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld in te zamelen voor mensen met kanker.

Door deelname aan de Mini-Roparun kunnen kinderen ervaren hoe het is om in teamverband een sportieve prestatie te leveren en tegelijkertijd maken zij zich sterk voor dit prachtige doel! De deelnemende scholen zijn OBS De Takkenbosse, CBS De Bron en OBS De Dubbeldekker in Numansdorp en OBS De Boomgaard in Mijnsheerenland.

In de klas hebben Kippenrenners verteld over de Roparun en gevraagd of de leerlingen willen helpen om geld in te zamelen. Het enthousiasme van de kinderen was hartverwarmend! Naast sponsorgeld bedachten zij diverse andere activiteiten om de Kippenrenners te helpen, zoals klusjes doen en hun spaarpot legen. In de pauze waren de kleuters al begonnen met oefenen voor de Mini-Roparun en kinderen uit de bovenbouw kwamen trots vertellen hoeveel geld ze al hebben opgehaald. De Kippenrenners zijn trots op al deze kanjers!

Organisatie door Roparunteam 91 De Kippenrenners.

Meer berichten